Αγωνία για το μέλλον της Αλεξανδρινής

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2022 21:20

Για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την Αλεξανδρινή ενημερώθηκαν Λαρισαίοι και Τυρναβίτες που διατηρούν κατά κύριο λόγο εξοχικές κατοικίες στην περιοχή, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο μετά από πρωτοβουλία του ομώνυμου συλλόγου.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ηλίας Κίτσιος, εξήγησε πως η συγκεκριμένη ημερίδα προέκυψε ως ανάγκη για να ξεκινήσει μια ανάπτυξη στην περιοχή με διάφορες παρεμβάσεις. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα ανέφερε πως είναι το ρεύμα και εξήγησε πως υπάρχει έγκριση εδώ και τρία χρόνια για ρευματοδότηση. Όμως ακόμη λειτουργούν κατά κανόνα με γεννήτριες. «Δύο με τέσσερις ώρες το πρωί και μερικές ώρες το βράδυ».
Βασικός τους στόχος, υπογράμμισε πως είναι και η συνέχεια στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας με πιο γρήγορους ρυθμούς «όπου για διαδικαστικούς λόγους δεν έχουν προχωρήσει στον παλιό αιγιαλό». Επίσης ανέφερε πως ζήτημα που τους απασχολεί έντονα είναι η πολεοδομική μελέτη που ήδη βρίσκεται στο αρμόδιο Υπουργείο και γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Κίτσιος θα βρίσκεται στην Αθήνα για μια σειρά επαφών.
Μίλησε για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και την πρόβλεψη της οικιστικής ζώνης κάνοντας λόγο για λελογισμένη ανάπτυξη μέχρι στιγμής.
Ο δικηγόρος κ. Κούτας μίλησε για το ιστορικό της Αλεξανδρινής που μετρά 375 οικίες, κοντά στις 4 δεκαετίες. Σύμφωνα με το αντίστοιχο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους: «Έχει αναπτυχθεί ήπια και λελογισμένα, με άτυπο ρυμοτομικό σχέδιο των κατοικιών που τηρήθηκε με επάρκεια απ’ όλους. Έχει ελεύθερη την παραλιακή ζώνη και τους οικολογικούς διαδρόμους με τις γειτονικές περιοχές, με πολλούς παράλληλους και κάθετους αγροτικούς – δημοτικούς δρόμους άνω των 10 μέτρων και αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, δίκτυο ΟΤΕ και πλήρες δίκτυο ύδρευσης και κάδων απορριμμάτων. Έχει δύο αναψυκτήρια – μπιτς μπαρ, δύο παιδικές χαρές με γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, εκκλησία, τρεις πλατείες, ενώ οι κατοικίες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ισόγειες με αυλές πρασίνου και δέντρων, προσαρμοσμένες στις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής».
Από τον κ. Κ. Γερασόπουλο που είναι και γραμματέας του Συλλόγου, έγινε ενημέρωση με θέμα «Natura 2000», καθώς έκρινε πως χρειάζεται «ο κόσμος να το καταλάβει καλύτερα». Αναφέρθηκε στο πώς η εκμετάλλευση των υποπροϊόντων που δημιουργούν οι βιομηχανίες οινοποιεία, τυροκομεία και ελαιουργεία επηρεάζουν τον Πηνειό με άμεσες συνέπειες στην Αλεξανδρινή.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Ντάγκας ανέλυσε τις δράσεις του Δήμου Αγιάς στη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών. Επίσης μίλησε για τις αναγκαίες δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων της. Ο κ. Α. Μπέσιος έκανε ενημέρωση με θέμα «Μόλυνση Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση», ενώ υπήρξε και ομιλία γύρω από την ευαισθητοποίηση των παραγόντων. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση γύρω από διάφορα ζητήματα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass