Νεανική Αγωγή για μια αγκαλιά στα παιδιά...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ * ΔΩΡΙΣΑΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2022 21:00

Γεννήθηκε την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και, παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, έχει να επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο με δεκάδες εξορμήσεις όπου υπάρχουν ανάγκες, ακόμη και εκτός των ορίων της περιφέρειας. Για τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Νεανική Αγωγή - Αγκαλιάζουμε το παιδί» ο λόγος, που σε ελάχιστο χρόνο λειτουργίας βρέθηκε πέρυσι δίπλα στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, κοντά στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, επισκέφτηκε ειδικά σχολεία στη Μακεδονία και έκανε αισθητή την παρουσία της στη Λάρισα δίνοντας την υπόσχεση να βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις όπου και όταν την καλούν για βοήθεια.


Από τη σελίδα της σε κοινωνικό δίκτυο προκύπτει και το στίγμα της, καθώς σκοπεύει να υπηρετεί με κάθε νόμιμο τρόπο την ανάγκη προσφοράς και βοήθειας προς το νήπιο, το παιδί, τον/την έφηβο/-η που διαβιούν στα όρια της φτώχειας και βιώνουν ασθένειες και συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως μέσω της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, της υποστήριξης της κοινωνικής μέριμνας και της αλληλεγγύης.
«Η ιδέα ξεκίνησε από κάποιους ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν, να βοηθήσουν όποιον το έχει ανάγκη...» εξηγεί η υπεύθυνη της ομάδας δράσης, Κατερίνα Ντελημιχάλη, σε μια συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Πανός. Παρούσες και οι οκτώ πρώτες εθελόντριες της Εταιρείας, που με την πρώτη ανταλλαγή απόψεων είναι ξεκάθαρες ως προς την αξία εθελοντισμού στην καθημερινότητά τους ως στάση ζωής. Διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά κοινή η επιθυμία της προσφοράς στον συνάνθρωπο στον ελεύθερο χρόνο τους.
«Όνειρό μου ήταν πάντα να δίνω χαμόγελα στους ανθρώπους και εδώ μπορώ να πραγματοποιώ το όνειρό μου...» λέει η Μαρία, τεχνολόγος Τροφίμων, με τη δασκάλα Σταυρούλα να αποκαλύπτει ότι η δική της ενασχόληση σχετίζεται με τις ανάγκες που έχει ένας δικός της άνθρωπος στην οικογένεια με σειρά προβλημάτων.
Βοηθός βρεφονηπιοκόμου η Δήμητρα πληροφορήθηκε μέσω φίλης της για την εθελοντική προσπάθεια της «Νεανικής Αγωγής» και, όπως λέει, δικαιώθηκε για την επιλογή της να ανταποκριθεί άμεσα, την ώρα που η γυμνάστρια από την Αθήνα Τζένη εξέφραζε τη χαρά της για την ένταξή της στην ομάδα. «Γέμισα την ημέρα μου, αλλά και την καρδιά μου...» δηλώνει, με την Έλενα, εργαζόμενη ως πολιτικός μηχανικός, να παίρνει τη σκυτάλη και να εξιστορεί τη δική της εμπλοκή στη «Νεανική Αγωγή», την εμπειρία της από τον εξάδελφό της, αλλά και τη δραστηριοποίησή της στον εθελοντισμό ως μέλος του «Make a wish» πριν 12 ολόκληρα χρόνια. «Μέσω μιας αγγελίας ήρθα σε επαφή με την εταιρεία, μίλησα με την Κατερίνα και ξεκίνησα προσφέροντας στον ελεύθερο χρόνο μου και κυρίως τις πρωινές ώρες.
«Πάντα μου άρεσε να βοηθώ όσους έχουν ανάγκη, έμαθα από το σπίτι μου να προσφέρω και αυτό συνεχίζω να κάνω και με μεγάλη χαρά» προσθέτει η Στέλλα, σπουδάστρια Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για να περιγράψει τη συγκίνηση που αισθάνεται όταν έρχεται σε επαφή με τα παιδιά, με τις υπόλοιπες να επιβεβαιώνουν με ένα νεύμα το ίδιο αίσθημα, που, όπως λένε, δεν το αλλάζουν με κανένα άλλο...
Ψυχή της εταιρείας η πρόεδρος Δέσποινα Φλεμεδάκη, έστω και αν παρακολουθεί τις δράσεις της ομάδας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από απόσταση. Όσο για τη διαδικασία, απλή και χωρίς πολλές διατυπώσεις και γραφειοκρατία. Αιτήματα φτάνουν με κάθε τρόπο, από δήμους, φορείς, συλλόγους και φίλους. Κάθε αίτημα αξιολογείται και αποφασίζεται η δράση παράλληλα με τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας σε αποθηκευτικούς χώρους στην οδό Βόλου και χρηματοδότηση από φορείς και δωρεές συμπολιτών μας.
Στις δράσεις τους τα νέα κορίτσια της «Νεανικής Αγωγής» έχουν εγγράψει αιμοδοσίες, συγκέντρωση τροφίμων και άλλων αγαθών για τους πλημμυροπαθείς των Φαρσάλων και τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας και των Γεωργανάδων στα Τρίκαλα, η στήριξη οικογενειών στην Πάτρα, η ενίσχυση των υποδομών στο ειδικό σχολείο της Έδεσσας, η αποστολή μεγάλης ποσότητας νερών για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, η συγκέντρωση βοήθειας για το Αγρίνιο και πολλές άλλες, ενώ ήδη συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρουχισμό για άπορες οικογένειες ενόψει του Πάσχα.
«Θέλουμε να μάθει ο κόσμος ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, να έχουμε περισσότερες εθελόντριες για να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο σε όσους το έχουν ανάγκη -και είναι πολλοί, πάρα πολλοί...» παρεμβαίνει στη συζήτηση η Κατερίνα Ντελημιχάλη, προσθέτοντας ότι στον σχεδιασμό της εταιρείας είναι η λειτουργία ενός οικήματος που θα φιλοξενεί και θα απασχολεί παιδιά. Σε κάθε δράση, διαπιστώνει, οι πολίτες στέκονται αρωγοί, αλλά καλεί εκ νέου τους Λαρισαίους να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για την κάλυψη των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.
«Ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι μικρό από το υστέρημά του, σε κάποιον άλλον που βρίσκεται σε ανάγκη. Ό,τι δεν χρειάζεται ένας άνθρωπος, οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο δηλαδή που για κάποιον μπορεί να είναι άχρηστο, πιθανώς να φανεί πολύ χρήσιμο σε άλλους ανθρώπους...» είναι το μήνυμα με το οποίο κλείνει η συνάντηση με τα μέλη της εθελοντικής ομάδας να επιστρέφουν στις καθημερινές ασχολίες τους.
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προ ημερών η εθελοντική ομάδα της «Νεανικής Αγωγής» επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γιάννουλη και παρέδωσε δύο αναπηρικά καροτσάκια για τις ανάγκες του Κέντρου.
Η πρόεδρος του Κέντρου Δήμητρα Παππά ευχαρίστησε τις νεαρές εθελόντριες για τη δωρεά και εκδήλωσε την επιθυμία η εθελοντική προσφορά της ομάδας, ακόμη και των μελών της μεμονωμένα, να αποκτήσει χαρακτηριστικά περιοδικότητας, καθώς οι ανάγκες για τη στήριξη και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών του Κέντρου είναι τεράστιες. Πρόταση την οποία αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά οι νεαρές εθελόντριες.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass