Από την Αγιά …στην Αττική για άδεια λαϊκής αγοράς

Δημοσίευση: 14 Απρ 2022 15:05

Όσοι παραγωγοί – πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής και είχαν εκδώσει και ανανέωναν την άδεια λαϊκών αγορών στον Δήμο Αγιάς, θα πρέπει από τώρα και στο εξής, σύμφωνα με τον νέο νόμο υπαίθριου εμπορίου (4849/2021), να την ανανεώνουν στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής (τηλ. 210-3806575).


Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς και επισημαίνει ότι ως την 31η Μαΐου δεν θα απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Χρειάζεται αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας του αιτούντος/άδεια διαμονής σε ισχύ.
2. Αποδεικτικό έναρξης δραστηριότητας στην αρμόδια φορολογική αρχή (ΚΑΔ) και ταμειακής μηχανής δηλωμένης και συνδεδεμένης στο πληροφοριακό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (TAXIS).
Μέχρι 31 Μαΐου δεν απαιτείται ισχύον αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 (Α’ 170), ισχύον αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας του άρθρου 24 του ν. 4611/2019 (Α’ 73), που έχει εκδοθεί για οποιονδήποτε λόγο, από την οποία προκύπτει ότι δεν υφίσταται οφειλή ή υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή ότι υφίσταται ρυθμισμένη οφειλή και οι όροι της ρύθμισης τηρούνται).
3. Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν. 3874/2010 (Α’ 151), στην οποία αναγράφεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι επαγγελματίας αγρότης.
4. Τελευταία δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και της τελευταίας Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ.
5. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος σε ισχύ, βεβαίωση υγειονομικής καταλληλότητας από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας όπου ανήκει η Διεύθυνση Μεταφορών όπου θα γίνεται ή ταξινόμηση ή η έκδοση άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, όπου απαιτείται, καθώς και Δελτίο Καταλληλότητας Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) σε ισχύ του δηλούμενου προς χρήση οχήματος.
6. Πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ, σύμφωνα με την υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π./οικ. 35797/04.4.2012 (Β’ 1199) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2494-024513. Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση έχει αναρτηθεί και στη σελίδα του Δήμου Αγιάς στο facebook.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass