Σεμινάριο για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία

ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δημοσίευση: 14 Απρ 2022 17:05

Με μεγάλη συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο “Διαχείριση και υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία” το οποίο διοργανώθηκε από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας.


Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται από Δήμο της χώρας μας ένα ανάλογο σεμινάριο σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα με σκοπό τη βελτίωση της υποστήριξης των ΑμεΑ και την ισότιμη εξυπηρέτησή τους.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν υπάλληλοι από το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο, τα ΚΕΠ, το τμήμα Εσόδων, τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, τη Διεύθυνση Πρόνοιας, τη Διεύθυνση Παιδείας, τη Διεύθυνση Προσωπικού και τη ΔΕΥΑΛ.
Το σεμινάριο συντόνισε η οργανωτική γραμματέας της ΠΟΜΑΜΕΑ Θεσσαλίας κα Μαρκοπούλου Ερασμία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης και ο πρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ Θεσσαλίας κος Στέφανος Πάικος.
Κατά τη διάρκειά του, οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες κινητικότητας για ΑμεΑ και πιστοποιημένους διερμηνείς νοηματικής. Ειδικότερα στο πλαίσιο των θεωρητικών προσεγγίσεων αναλύοντας την έννοια της αναπηρίας ως κοινωνική κατασκευή, επισημάνθηκε ότι» η ανικανότητα των Ατόμων με Αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν πηγάζει από την απουσία ή την ύπαρξη κάποιου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού τους, αλλά από τα εμπόδια που τίθενται από την οργάνωση της κοινωνίας μας, η οποία γίνεται με βάση τον τυπικό μέσο άνθρωπο», τονίζοντας ότι «η διαφορετικότητα δεν είναι μειονεξία, αλλά έκφανση της ανθρώπινης ποικιλομορφίας».
Σημαντικές επίσης ήταν οι αναφορές σε θέματα συνηγορίας αλλά και ενδυνάμωσης της αυτοσυνηγορίας, αυτοπροσδιορισμού, αυτοδιάθεσης και αυτοϋπεράσπισης των ΑμεΑ. Στη θεματική της προσβασιμότητας των υποδομών, το φωτογραφικό υλικό κακών πρακτικών που παρουσιάστηκε, αποτέλεσε θέμα συζήτησης, σχολίων και έντονου προβληματισμού. Τέλος στη θεματική της υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ΑμεΑ σε δημοτικές δομές παρουσιάστηκε τόσο το νομικό πλαίσιο που υπαγορεύει την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση, αλλά και το δικαίωμα διευκόλυνσής τους από τους δημοτικούς υπαλλήλους, όσο και εύλογες προσαρμογές στην επικοινωνία και τεχνικές συνοδείας που αποτελούν δόκιμες πρακτικές εξυπηρέτησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass