ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Περνούν τη διάβαση με... σκάλα!

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:15

Μια σκάλα ακουμπισμένη στον τσιμεντένιο διάδρομο της υπόγειας διάβασης πεζών και διάφορες πέτρες, κατά διαστήματα. Περίεργο το σκηνικό, ακαταλαβίστικο για τους μη γνωρίζοντες. Όμως βρίσκονται εκεί για να περνούν την υπόγεια διάβαση οι πεζοί, όταν βρέχει! Γιατί η διάβαση πλημμυρίζει...

Το σκηνικό στην πρώτη υπόγεια διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής προς Βόλο. Ενώνει την παράλληλη οδό Κάρλας, με την απέναντι πλευρά, τη συνοικία Τούμπας. Στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ιεράπετρας. Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην δεύτερη διάβαση, αρκετά μέτρα πιο κάτω, μετά το χαντάκι του Γκοσμπασανιώτη. Δύο κάτοικοι της περιοχής εξηγούν στην «Ε»: Από χρόνια, που κατασκευάστηκε η υπόγεια διάβαση και περιφράχτηκε η σιδηροδρομική γραμμή, δημιουργήθηκαν προβλήματα. Το αντλητικό συγκρότημα που τοποθετήθηκε, λειτούργησε ελάχιστα, γιατί κάηκαν οι μηχανισμοί. Από τότε (περίπου 4 χρόνια), η υπόγεια διάβαση με την πρώτη βροχή πλημμυρίζει, γιατί τα νερά δεν έχουν διέξοδο. Πλέον, από τις φερτές ύλες είναι βουλωμένα και χρειάζεται να γίνει αρκετή δουλειά, για να λειτουργήσουν και πάλι.

Αλλά και ο φωτισμός της διάβασης, δεν λειτουργεί. Έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, τα φώτα είναι σπασμένα, από ανθρώπινο χέρι βέβαια και γενικά η διάβαση, όταν βρέχει ή και τη νύχτα, είναι ουσιαστικά άχρηστη. «Τα βράδια, περιμένουμε τις γυναίκες και τις κόρες μας, να έρθουν από τα φροντιστήρια αι τις δουλειές, για να περάσουν τη διάβαση», λένε οι δύο περίοικοι, στην «Ε». «Είναι θεοσκότεινα και κυκλοφορούν διάφοροι τύποι. Πώς να περάσουν; Αλλά και την ημέρα, όταν βρέχει, η διάβαση γίνεται αδιάβατη. Μερικοί από μας κουβαλάμε... γαλότσες σε σακούλες, για να τις φορέσουμε και να περάσουμε τη διάβαση. Μετά τις αφήνουμε σε φιλικά σπίτια, για την επιστροφή!»

Όπως εξηγούν και αυτό είναι ορατό, σε μερικά σημεία της περίφραξης έχουν ανοιχτεί τρύπες, για να περνούν οι πεζοί, απέναντι. Έστω και αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, λόγω της διέλευσης των αμαξοστοιχιών. «Κι όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση, η διάβαση από τις τρύπες, θα είναι πολύ επικίνδυνη», καταλήγουν.

Με την ευκαιρία, ζητούν, μέσω της «Ε», να φτιαχτεί στην περιοχή κάποιο αθλητικό κέντρο και η παιδική χαρά, που είναι υποτυπώδης. Έχουμε 300 παιδιά, λένε, που θα πάνε;

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass