ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

Στον αέρα οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2022 16:20

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προς τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς εντείνονται και πολλαπλασιάζονται τα χρόνια άλυτα προβλήματα στις Υπηρεσίες Δόμησης (ΥΔΟΜ) των Δήμων, των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, από τις 14 μέχρι και τις 24 Μαρτίου. 

Στην έναρξη της τοποθέτησής της, η Ε. Λιακούλη επισήμανε στον κ. Βορίδη ότι η δική της ερώτηση αποτέλεσε το «εναρκτήριο λάκτισμα» για να ασχοληθεί η Κυβέρνηση με τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων. Στη συνέχεια, έθεσε επί τάπητος σειρά παραμέτρων για την υφιστάμενη δυσλειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης, όπως:
* Οι εργαζόμενοι των ΥΔΟΜ έχουν υπερβεί τα όρια των αντοχών τους, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδική κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ., που έχουν κηρύξει απεργία-αποχή από τη 14η έως την 24η Μαρτίου, θέτοντας σειρά αιτημάτων για τη στελέχωση και λειτουργία των Δημοτικών ΥΔΟΜ, αναδεικνύοντας τεκμηριωμένα τα καθημερινά κωλύματα που αντιμετωπίζουν.
* Η Κυβέρνηση τόσα χρόνια αρκείται απλώς σε διαρκείς παρατάσεις του υφιστάμενου πλαισίου, παρά τις κάθε φορά πομπώδεις δηλώσεις. Αναλώνεται σε αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του νόμου, που συνεχώς αλλάζει. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την 1η στιγμή, στηλίτευσε αυτούς τους ουτοπικούς και αναποτελεσματικούς χειρισμούς και η πραγματικότητα το δικαίωσε.
* Η δημόσια δέσμευση του κ. Βορίδη ότι οι μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους «μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν κάτσει», διαψεύστηκε παταγωδώς. Ο Μάρτιος τελειώνει και οι Μηχανικοί... «δεν έκατσαν» ακόμη.
* Τα στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης, με τη δραματική υποστελέχωση, αλλά και το πλήθος Δήμων χωρίς ΥΔΟΜ, γεννούν προβληματισμό για το τι θα συμβεί με τη λήξη της νέας παράτασης την 1η Ιουνίου.
* Ο κ. Πέτσας στην Έκτακτη Συνάντηση Δημάρχων εξήγγειλε «μόνιμη λύση» για τις ΥΔΟΜ, αποκρύπτοντας όμως το περιεχόμενό της.
Η Ε. Λιακούλη ανέδειξε τις δυσχέρειες και τις διεκδικήσεις που θέτουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων, ζητώντας απαντήσεις για καθεμία.
Επιπλέον, κάλεσε τον κ. Βορίδη να ξεκαθαρίσει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, ιδίως δε ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο της «μόνιμης λύσης» που εξαγγέλθηκε.
Ο Υπουργός δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για τη «μόνιμη λύση». Απέναντι στην υπεκφυγή να ανοίξει τα χαρτιά του για το μέλλον των Υπηρεσιών Δόμησης, η Ε. Λιακούλη τον κάλεσε εκ νέου να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι «τα προβλήματα των Δήμων, των εργαζομένων και των πολιτών που πασχίζουν να επιβιώσουν στον «λαβύρινθο» του «Επιτελικού Κράτους», είναι πολλά, είναι επείγοντα και απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass