Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2022 10:30
Επέτειος της 25ης Μαρτίου με παρέλαση ξανά… Επέτειος της 25ης Μαρτίου με παρέλαση ξανά…

Κορυφώνονται σήμερα, με παρελάσεις, οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.


Στη Λάρισα το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας περιλαμβάνει τα εξής: Στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8 π.μ. θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας. Στις 10:30 η άφιξη των επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Βελησσαρία Μπόνια, διευθύντρια του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στις 11:00 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Στις 11:30 π.μ. θα ακολουθήσει παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. του Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
*Στον Δήμο Φαρσάλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
7.30 - 8.00 π.μ.: Κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στην πλατεία Δημαρχείου.
10.30 π.μ.: Έναρξη επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
11.00 π.μ.: Συγκέντρωση στο Ηρώο της πόλης, επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κ. Δήμητρα Ντάσιου, κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές και τους Φορείς της πόλης, σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.
12.00 μ.: Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της πόλης, επί της οδού Λαρίσης.
* Στον Δήμο Τεμπών: Στις 7 π.μ. η μπάντα της μουσικής σχολής του Δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου εθνικά εμβατήρια. Θα ακολουθήσει έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων με τη φροντίδα της Κοινότητας και τη συμμετοχή των Προσκόπων. Στις 10 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης στο Συκούριο, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τους μαθητές του Γυμνασίου Συκουρίου Κων/νο Γκαντόγλου, Χριστίνα Νταναβάρα και Ιωάννη Αποστόλου Ιωάννη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τις Τοπικές Αρχές, καθώς και από Φορείς και Οργανώσεις. Ακολουθεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τμήμα μαθητών και μαθητριών του Λυκείου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής. Στη συνέχεια στην οδό Αγίου Κων/νου θα γίνει η παρέλαση από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου.
Στις 7 μ.μ. θα λάβει χώρα λαμπαδοφορία και θα γίνει υποστολή της σημαίας.
* Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ο Δήμος Κιλελέρ δημοσιοποίησε το εξής πρόγραμμα: Προσέλευση των Αρχών στον χώρο του ΚΑΠΗ στη Νίκαια στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο καθηγητής του Λυκείου Νίκαιας κ. Στυλιανός Ορφανάκης.
Στις 10:45 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου στην πλατεία.
Η εκδήλωση θα περατωθεί με παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Νίκαιας επί της οδού Φαρσάλων, παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass