Παρακαταθήκη για το μέλλον...

Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2022 15:10

«Παρακαταθήκη για τη δυναμική συνέχεια του αγώνα αφήνει η ΠανΘεσσαλική

Σύσκεψη Καλλιτεχνικών Σωματείων και Φορέων» αναφέρει ανακοίνωση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αντιπροσωπείες σωματεία και φορείς που εκπροσωπούν εκατοντάδες καλλιτέχνες, αλλά και άλλους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες σε όλη τη Θεσσαλία. ...Είναι καθαρό πως η νέα φάση που διανύουμε οι εργαζόμενοι στον καλλιτεχνικό κλάδο (δηλαδή ότι οδεύουμε στο τέλος της πανδημίας όπως διαδίδουν τα κυβερνητικά επιτελεία), δεν σημαίνει επιστροφή στην «κανονικότητα» σε καμία περίπτωση. Την ίδια στιγμή μαίνεται μια πολεμική αναμέτρηση ισχυρών δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο μετά την καταδικαστέα στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας που επηρεάζει και θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα τη ζωή, την τέχνη και το εισόδημά μας! Η έναρξη της κρίσης 13 χρόνια πριν, παρά τις σύντομες στιγμές ανάκαμψης που εμφάνισε η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει τον κλάδο μας με σμπαραλιασμένα δικαιώματα και ένα δυσοίωνο μέλλον. (...) Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα Σωματεία μας, τα πανΘεσσαλικά συλλαλητήρια μουσικών, ηθοποιών, εικαστικών, χορευτών, οι διαδικτυακές συναυλίες, τα δρώμενα, το #artattack, οι συχνές παρεμβάσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί, το κλίμα διεκδίκησης που ενισχύθηκε στον κλάδο, έδειξαν ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές μπορούμε ενωμένοι στη διεκδίκηση των αναγκών μας, να καθυστερήσουμε και να ακυρώσουμε την προώθηση αυτών των πολιτικών που εδώ και δεκαετίες μας στερούν τη δυνατότητα να ζήσουμε από την Τέχνη μας» αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass