Τον μαχαίρωσε «τυφλωμένος» από ερωτική αντιζηλία

ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ *- Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ, ΕΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2022 21:10

«Τυφλωμένος» από ερωτική αντιζηλία ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, με τη βοήθεια ενός 22χρονου ομοεθνή του, μαχαίρωσε τρεις φορές έναν 36χρονο πατριώτη του και πρώην εραστή της γυναίκας του.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας αναβίωσε προχθές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, με το δικαστήριο να επιβάλει βαριές ποινές κάθειρξης στους δύο κατηγορουμένους, ενώ νωρίτερα ο 36χρονος, στην κατάθεσή του περιέγραψε πώς κατάφερε να σωθεί. Όταν αιμόφυρτος, από τις μαχαιριές στην κοιλιά και στον θώρακα κατάφερε να φθάσει στο σπίτι του εργοδότη του, 700 μέτρα από την καλύβα όπου έμενε δίπλα στο ποιμνιοστάσιο που εργαζόταν ως βοσκός και έγκαιρα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.  Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2017 στα Σερβωτά του Δήμου Φαρκαδόνας (Τρικάλων) όπου εργαζόταν ο 36χρονος βοσκός, με τους δύο δράστες και ομοεθνείς να ζούνε στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά (Καρδίτσας), με τα δύο χωριά να απέχουν πέντε λεπτά.
Μεταξύ του 30χρονου κατηγορουμένου και του 36χρονου θύματος εκείνη την περίοδο «υπήρχε διαμάχη διότι», όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, ο 30χρονος «είχε συνάψει στο παρελθόν ερωτική σχέση» με Ελληνίδα η οποία «όταν διέκοψε τη σχέση της» με τον 30χρονο «ακολούθως συνήψε ερωτικές σχέσεις, για κάποιο χρονικό διάστημα», με τον 36χρονο παθόντα και, για τον λόγο αυτό ο 30χρονος φέρεται να είχε αποστείλει από το κινητό του τηλέφωνο απειλητικά μηνύματα προς τον 36χρονο. Το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2017, ενώ ο 36χρονος βρισκόταν σε καλύβα ποιμνιοστασίου στα Σερβωτά όπου εργαζόταν ως βοσκός δέχθηκε επίθεση από τους δύο ομοεθνείς του, «ενεργώντας από κοινού και έχοντας συναποφασίσει να τον σκοτώσουν» σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τον 30χρονο να φέρει μαζί του ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 23 εκατοστών.
Εκεί, «του επιτέθηκαν αμφότεροι και συγκεκριμένα», ο 22χρονος και δεύτερος κατηγορούμενος «ακινητοποίησε τον παθόντα, κρατώντας τα χέρια και το σώμα του, ώστε να μην μπορεί να αμυνθεί και να διαφύγει και την ίδια στιγμή» ο 30χρονος «τον έπληξε με το μαχαίρι που έφερε μαζί του, δύο φορές στον θώρακα και μία φορά στην κοιλιά, με αποτέλεσμα ο παθών να τραυματιστεί σοβαρά».
Οι κατηγορούμενοι «αποχώρησαν από το σημείο βιαστικά, προφανώς θεωρώντας, είτε ότι ήδη είχε επέλθει ο θάνατος του παθόντος, είτε ότι θα επέρχετο πολύ γρήγορα, αφού ο παθών ήταν μόνος του και ως εκ τούτου δεν αναμενόταν να τον βοηθήσει οιοσδήποτε».
Ωστόσο ο 36χρονος, αιμόφυρτος «και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας του αίματος, κατάφερε να διανύσει μία απόσταση περίπου 700 μέτρων και να φθάσει στην οικία του εργοδότη του». Ο οποίος τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μετά από χειρουργική επέμβαση και πολυήμερη νοσηλεία κατάφερε τελικά να επιβιώσει.
Έτσι προχθές, καταθέτοντας στο Δικαστήριο, ο 36χρονος περιέγραψε τα όσα δραματικά βίωσε εκείνο το βροχερό βράδυ όταν οι δύο ομοεθνείς του, ενώ βγήκε από την καλύβα του να πάρει ξύλα, τον αιφνιδίασαν. Λέγοντας πως τον 30χρονο «τον γνώρισα εδώ στην Ελλάδα». Ο 22χρονος «με πήρε αγκαλιά και μου κράτησε πίσω τα χέρια». Ο 30χρονος «κρατούσε μαχαίρι. Δεν είχαν ξύλινα ρόπαλα, δεν με χτύπησαν με τέτοια. Με μαχαίρωσαν μόνο. Είχα βγει να πάρω ξύλα και με αιφνιδίασε από πίσω» ο 22χρονος.
«Μου έβαλε τα χέρια από πίσω στη μέση» κι ο 30χρονος «με μαχαίρωσε. Με μαχαίρωσε για μια γυναίκα. Εγώ είχα σχέση μαζί της για δύο χρόνια και προηγουμένως είχε κι ο ίδιος σχέση μαζί της. Εκείνο το διάστημα δεν ήμουν σε σχέση με τη γυναίκα αυτή. Δεν είχαμε ξαναμαλώσει γι’ αυτή τη γυναίκα. Μία ώρα πριν το συμβάν μου είχε στείλει μήνυμα» ο 30χρονος «ότι θα με σκοτώσει σε μία ώρα. Δεν με είχε απειλήσει ποτέ ξανά πριν». Για να προσθέσει ότι «αφού με χτύπησαν, πήγα αιμόφυρτος στον εργοδότη μου και με πήγε στο νοσοκομείο κι έκανα χειρουργείο».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
Να σημειωθεί ότι από την αστυνομική έρευνα στο ποιμνιοστάσιο, βρέθηκε το μαχαίρι το οποίο έφερε ίχνη αίματος. Στο πλαίσιο της δίκης κατάθεσε αστυνομικός, όπως και ο εργοδότης του 36χρονου παθόντος. Ο 30χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του ομολόγησε την πράξη του αποδίδοντάς την σε ερωτική αντιζηλία. Υπενθυμίζοντας ότι είχε παντρευτεί την Ελληνίδα με την οποία απέκτησε και παιδί, ενώ ελλείψει εγγράφων, απελάθηκε από την Ελλάδα.
Όταν επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα, πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα του σύναψε σχέση με τον ομοεθνή του, ενώ αντέδρασε όταν «προκλήθηκε» με αφορμή και αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο δε 22χρονος συγκατηγορούμενος στην απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι δεν γνώριζε την πρόθεση του 30χρονου, να μαχαιρώσει τον 36χρονο ομοεθνή τους.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 30χρονου όπως κατηγορείται, ενώ για τον 22χρονο πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τους έκρινε ενόχους σύμφωνα με το κατηγορητήριο και μη αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον 30χρονο και ποινή κάθειρξης 12 ετών στον 22χρονο (σ.σ. όπως και πρωτόδικα), με τους δύο κατηγορούμενους να επιστρέφουν στη φυλακή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass