«Σταματήστε τον πόλεμο»…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2022 16:55

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, σε ψήφισμά του καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η έκδοση του ψηφίσματος πραγματοποιήθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου παραπέμφθηκε κατά πλειοψηφία από το συμβούλιο, με την αρνητική ψήφο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, από τις παρατάξεις «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» και «Λαρισαίων Κοινόν» με τη διαφωνία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την αιματοχυσία και τις καταστροφές στην Ουκρανία.
Καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και κάθε πρόκληση που τροφοδοτεί την ένταση και οδηγεί στην αναθεώρηση των Συμφωνιών και των συνόρων.
Ζητά την άμεση κατάπαυση των συγκρούσεων και την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη της Ουκρανίας.
Εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.
 Εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση της διεθνούς έντασης, με την επιθετική πολιτική ανάπτυξης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και με τις αντίστοιχες επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας απέναντι σε ανεξάρτητες χώρες, με μόνο διακύβευμα ουσιαστικά την κατοχή των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη. Καλεί στην αποφυγή ενεργειών που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω πόλωση και την αναβίωση συνθηκών ψυχρού πολέμου.
 Διακηρύσσει την προσήλωση στον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών, καθώς και την προάσπιση των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, την επίλυση των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και όχι την ισχύ των όπλων. Καμία αντίθεση, καμία ενεργειακή κρίση δεν δικαιολογεί τη χρήση βίας στην αυγή της τρίτης χιλιετίας.
 Καλεί την κυβέρνηση να συμμετέχει σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, με έμφαση την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελώντας μέρος της λύσης. Παράλληλα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας, με παράλληλη στήριξη του λαού ώστε να μη φορτωθεί τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα λοιπά αγαθά. Η ειρήνη είναι το ζητούμενο για τους λαούς και σ’ αυτό το αίτημα πρέπει να στρατευτούμε. Ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή των κινημάτων ειρήνης. Σταματήστε τον πόλεμο».
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, σημειώνει: «Είναι κάλπικο το όχι στον πόλεμο που είπε με το ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Και λέμε ότι είναι τέτοιο γιατί η δημοτική Αρχή Λάρισας που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, κ.α. όπως και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης, κάνουν ό,τι μπορούν και χρησιμοποιούν όλη την προπαγάνδα της μιας πλευράς για να βάλουν τον λαό στο δίλημμα να διαλέξει μεταξύ των δύο ληστών. Όλοι τους έχουν διαλέξει το έναν απ’ τους δυο ληστές, τους Ευρωνατοϊκούς, ανεξάρτητα με το ότι προσπαθούν μέσα απ’ το ψήφισμα να το συγκαλύψουν ψελλίζοντας και κάτι «για επιθετική πολιτική ανάπτυξης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς».
Γι’ αυτό και δεν λένε κουβέντα για την εμπλοκή της χώρας και της πόλης μας, δεν βγάζουν άχνα για την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στην 110Π.Μ., το «Ευρωστρατηγείο» στην 1η Στρατιά».
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας αναφέρει ότι «καταψηφίζει αυτή την απαράδεκτη «σούπα» που ήρθε για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο», ενώ σε ψήφισμά της «καταδικάζει την απαράδεκτη την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας» και «την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass