Στον δρόμο για το Συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ελασσόνας

ΤΙΣ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε., ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ -«ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ»

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 15:18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Ενδιαφέρουσα προσυνεδριακή συζήτηση και Ολομέλεια πραγματοποίησε

η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας, προχθές Πέμπτη το βράδυ, στην αίθουσα του κέντρου «ΦΑΝΤΑΣΙΑ». Με την παρουσία του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Νίκου Μπίστη και του συντονιστή γραμματέα της Ν.Ε. Λάρισας Βασίλη Ζωγράφου, ο γραμματέας της Ο.Μ. Ελασσόνας Νίκος Μπίκιας ενημέρωσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, πως η δύναμη της Οργάνωσης έχει ήδη φτάσει τα 238 μέλη, με την κοινωνία να συσπειρώνεται δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη.
Στην αναγκαιότητα για εγρήγορση όλων των μελών στάθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. Βασίλης Ζωγράφος: «Καταξιωμένη οργάνωση. Να κοιτάξουμε το όλον, τι περιμένει η Ελασσόνα από εμάς, εκπροσώπηση και στη Βουλή».
Ακολούθησε η έγκριση των νέων μελών και πραγματοποιήθηκε η εκλογή της 7μελούς Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές το διάστημα 1-3 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 14-17 Απριλίου και οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων, μπορούν να κατατίθενται στην Εφορευτική Επιτροπή της Ο.Μ. Ελασσόνας έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου.
Τις προσυνεδριακές θέσεις του κόμματος ανέλυσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Μπίστης.
«Σταχυολογώντας» από την εισήγησή του: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις εκλογές. Έρχεται «τσουνάμι» άνευ προηγουμένου και η πιθανότητα η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι πολύ ισχυρή. Οι θέσεις του Συνεδρίου μας είναι προσαρμοσμένες στην επικαιρότητα. Δραματικές οι συνέπειες που θα υπάρξουν μετά τον πόλεμο.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τον πόλεμο: Ο επιτιθέμενος είναι το άδικο, ο Πούτιν. Ο πόλεμος ανιδιοτελής και καταδικαστέος. Δεν υπάρχει αναλογικότητα στην αντίδραση του Πούτιν. Ο επιθετικός πόλεμος και η εισβολή, επισύρουν απόλυτη καταδίκη και γιατί η αντίδραση του Πούτιν σε όσα προηγήθηκαν και επικαλείται στερείται αναλογικότητας, άρα και της ελάχιστης δικαιολογητικής βάσης. Ούτε από πολιτική ούτε βεβαίως από ηθική και ανθρωπιστική πλευρά υπάρχει δικαιολογία. Ο πόνος των Ουκρανών είναι ανείπωτος. Αυταρχικό καθεστώς του Πούτιν.
Αλλά και οι ευθύνες της άλλης πλευράς, της Δύσης, είναι πολύ μεγάλες. Επέκταση του ΝΑΤΟ, περικύκλωση της Ρωσίας.Είμαστε αντίθετοι. Παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο. Ο ισχυρός παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.
Μεγάλες οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης, που διέπραξε ένα κολοσσιαίο σφάλμα. Άλλαξε το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής μέσα σε μία μέρα. Έπρεπε να ψηφίσει ανάλογα με αυτό που είπαν οι εταίροι μας. Υπήρχε υποχρέωση να δώσουμε όπλα στην Ουκρανία; Κάναμε «θρύψαλα» τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Σκληρό παράδειγμα: η γειτονική μας Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ και παίζει ρόλο γέφυρας, εδραιώνει τη θέση της. Η Ελλάδα να ακολουθήσει τους συμμάχους της και μέχρι εκεί. Κανείς δεν τίναξε στον αέρα τις Ελληνορωσικές σχέσεις...
Εσωτερική πολιτική: Βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, προστατεύσαμε το ΕΣΥ, κάναμε πέντε βήματα στην Παιδεία, υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Είμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Βγαίνοντας από το Συνέδριό μας, να είμαστε «αλέρτ». Άμεσος πολιτικός στόχος η νίκη στις επόμενες εκλογές. Απευθυνόμαστε στο σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Απευθυνόμαστε κοινωνικά και στον κόσμο της αμφισβήτησης. Να επαναπατρίσουμε τον κόσμο πρώτα στις κάλπες και μετά στον χώρο μας.
Θέλουμε ένα μεγάλο λαϊκό, συμμετοχικό κόμμα. Έχουμε ένα χάσμα, υπάρχει κόσμος που μπαίνει στο κόμμα και μετά χάνεται. Ελκυστικό μοντέλο κόμματος δεν φτιάξαμε. Τα μέλη του κόμματος θα αποφασίσουν για αμεσοδημοκρατία - συμμετοχή. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συμμετοχή. Η πρόταση είναι ισότιμα: πρόεδρος, Κεντρική Επιτροπή να εκλέγονται από τα μέλη του κόμματος, με αναλογική συμμετοχή της περιφέρειας. Να βγούμε ενωμένοι, αποφασισμένοι να νικήσουμε».
Παρόντες στη διαδικασία ήταν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ελασσόνας Δημήτρης Καρανίκας, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γιάννης Καριπίδης, ο γραμματέας της Ο.Μ. Φαλάνης Θανάσης Καραΐσκος, κ.ά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass