Αργυρό βραβείο για τα κολονάκια στους πεζόδρομους

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ «BEST CITY AWARDS 2022» ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ -ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 21:02
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Δήμου Λαρισαίων Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Δήμου Λαρισαίων

Της Λένας Κισσάβου

Πανελλήνια διάκριση απέσπασε ο Δήμος Λαρισαίων για την εφαρμογή

του «έξυπνου» συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης και του λόφου του Φρουρίου.
Συγκεκριμένα, σε ειδική τελετή των βραβείων «Best City Awards 2022» (καλύτερων πόλεων), που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Αθήνα στη Θεατρική Σκηνή - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, του απονεμήθηκε, μαζί με την OTE Group, το ασημένιο βραβείο στην ενότητα «Κινητικότητα και μεταφορές-Προσβασιμότητα χωρων» για την «Έξυπνη διαχείριση του πεζοδρομημένου κέντρου». Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης πόλης, κ. Ντίνος Διαμάντος. Στην ίδια τελετή η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέσπασε το χάλκινο βραβείο στην ενότητα «Διαχείριση υδατικών πόρων» για την πολιτική της στη διαχείριση νερού και στο «Online» σύστημα διαχείρισης υδατικών πόρων. Γενικότερα, βραβεία απέσπασαν και άλλοι Θεσσαλικοί Δήμοι, όπως ο Δήμος Αγιάς για τα τοπικά προϊόντα, ο Δήμος Βόλου για την αστική κινητικότητα κ.ά. Συγκεκριμένα:

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Η κατηγορία στην οποία ξεχώρισε η υποψηφιότητα του Δήμου Λαρισαίων και διακρίθηκε γι’ αυτή, αναγνωρίζει δράσεις, έργα ή και «IoT Applications» για την υποβοήθηση της μετακίνησης των πολιτών, καθώς και των εμπορευματικών μεταφορών και αφορά: προσβασιμότητα χώρων, αειφορία στις μεταφορές (π.χ. ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, ποδήλατα, σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα κ.ά.), βιώσιμη κινητικότητα και δημόσιες αστικές μεταφορές, τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών (π.χ. εφαρμογές IoT, Intelligent Transportation Systems κ.ά.), πληροφοριακά συστήματα και έξυπνες εφαρμογές (π.χ. έξυπνες στάσεις, αισθητήρες για θέσεις πάρκινγκ, πινακίδες ενημέρωσης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.ά.). Σε δήλωσή του για το βραβείο, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανάφερε τα εξής: «Είναι μια ακόμα σημαντική διάκριση που συνιστά επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων και συνολικά η πόλη. Το «έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης» στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης έβαλε τέλος στην ανεξέλεγκτη παραβίαση των πεζοδρόμων από τα αυτοκίνητα και οργάνωσε με καλύτερο τρόπο τις φορτοεκφορτώσεις για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η λειτουργία του συστήματος έχει τύχει της θετικής αποδοχής των συμπολιτών, αφού έδωσε λύσεις σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που εμφανίζονταν στους πεζόδρομους. Συνεχίζουμε!».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Το χάλκινο βραβείο που απέσπασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολιτική διαχείρισης νερού, αναγνωρίζει έργα, πρωτοβουλίες, καινοτομίες και λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και αφορούν: Online σύστημα μετρήσεων της ποιότητας πόσιμου νερού, Online σύστημα παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, διαχείριση υγρών αποβλήτων, αφαλάτωση κ.ά.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Το ασημένιο βραβείο στην ενότητα «Κοινωνική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη» απέσπασε ο Δήμος Αγιάς και συγκεκριμένα για τα «Τοπικά προϊόντα του Δήμου Αγιάς - Από την παραγωγή στο ράφι».

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Το χρυσό βραβείο στην ενότητα «Υποδομές και αστική ανάπλαση-έργα αναπλασης» απονεμήθηκε στον Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, για την αναδιαμόρφωση παρόχθιων του ποταμού Κραυσίδωνα ως σύγχρονων οδών ήπιας κυκλοφορίας με βιοκλιματικό ποδηλατόδρομο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Το ασημένιο βραβείο στην ενότητα «Εργα ποδηλατοδρόμων και οδοποιίας» απονεμήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την ανάπλαση, διαμόρφωση δρόμου και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός ΧΖΛ Σκοπέλου.


ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Το χάλκινο βραβείο στην ενότητα «Κλιματική αλλαγή» απέσπασε ο Δήμος Φαρσάλων για το έργο «Φάρσαλα-2050: Σχεδιασμός και υλοποίηση μακροπρόθεσμων δράσεων για την ενέργεια και το κλίμα».

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
Το χρυσό βραβείο στην ενότητα «Κουλτουρα και βιωσιμη αναπτυξη», απέσπασε ο Δήμος Φαρκαδόνας.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Tα Best City Awards 2022, διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Σύμφωνα με τους οργανωτές: «Στόχος των βραβείων είναι να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες, να προβάλουν τους ΟΤΑ, φορείς και επιχειρήσεις που θα διακριθούν και να προωθήσουν τις ενέργειές τους ως παραδείγματα, να αποδώσουν αξία στη βιώσιμη και ευφυή πόλη, να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους, με ταυτόχρονη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να επικοινωνήσουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες που συνεισφέρουν στην πορεία προς την ευφυή και βιώσιμη πόλη, να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δημιουργικών ευφυών κοινοτήτων με ποιότητα ζωής για τους πολίτες».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass