Η ώρα της κρίσης για την εικόνα του Α’ Αρχαίου Θεάτρου

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ -ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2022 21:01

Στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή,

προσέφυγε χθες ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάν. Κόκουρας, γνωστοποιώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο παλαιό κτίριο (φωτ.) που βρίσκεται στην πλατεία του Τυρνάβου.
Την αντίδραση του δημάρχου προκάλεσε η «μη ανταπόκριση» των ιδιοκτητών του κτιρίου να προχωρήσουν στη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών αστικής ανάπλασης στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Το κτίριο έχει από το 2015 χαρακτηριστεί «επικίνδυνο από άποψη στατικής και δομικής» από την Πολεοδομία του Δήμου Τυρνάβου και στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν προσωρινά μέτρα προστασίας των πολιτών με τον Δήμο Τυρνάβου να τοποθετεί ικριώματα (με λινάτσες και δίχτυ προστασίας). Ικριώματα που αφαιρέθηκαν το διάστημα εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης της πλατείας με την προϋπόθεση να επανατοποθετηθούν για τους ίδιους λόγους, της ασφάλειας των πολιτών. Εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκαν μάλιστα οι ιδιοκτήτες του κτιρίου από την Πολεοδομία του Δήμου Τυρνάβου, τον περασμένο Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται πως το ίδιο κτίριο, χαρακτηρίστηκε «κίτρινο» μετά και τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου στην περιοχή, φαινόμενο που ενδεχομένως να επιβάρυνε την κατάσταση του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο Δήμος Τυρνάβου κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν οι ίδιοι στη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας (σ.σ. επανατοποθέτηση ικριωμάτων κ.λπ.), ενώ στις 16 Φεβρουαρίου απέστειλε και εξώδικο στους ιδιοκτήτες, καλώντας τους εκ νέου να προβούν στη λήψη μέτρων. Η «μη ανταπόκριση» των ιδιοκτητών μετά και την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Κόκουρας να γνωστοποιήσει χθες την υπόθεση στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.               Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass