Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2022 15:03

Συνέλευση συνταξιούχων ΟΑΕΕ
Την ετήσια Γενική Συνέλευσή τους θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή

6 Μαρτίου τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Λάρισας. Η συνέλευση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 13 Μαρτίου και αν και τότε δεν υπάρξει η απαραίτητη συμμετοχή, οριστικά θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Συλλόγου, τα μέλη καλούνται στη συνέλευση έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς θα πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας «για την προστασία της ζωής και του εισοδήματός μας» διοργανώνει αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του ΕΚΛ μισή ώρα νωρίτερα (18.30). Με σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απευθύνει «κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. «Καλούμε όλους τους απλούς ανθρώπους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα, με τα Σωματεία, τους φορείς τους και τη μαζική συμμετοχή να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία συντονίζοντας τον αγώνα μας» τονίζεται σχετικά. Ας σημειωθεί πως προχθές ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας τόνισε χαρακτηριστικά , στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους απλούς ανθρώπους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα και με τα σωματεία, τους φορείς τους να στηρίξουν με τη μαζική συμμετοχή τους, την πρωτοβουλία που πήρε το ΕΚΛ», καθώς τόνισε πως είναι ένας αγώνας και μια διαμαρτυρία ενάντια «στην ανασφάλεια που καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας. Την ανασφάλεια που μεγαλώνει η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Η ΑΔΕΔΥ
Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου, ανακοινώνει η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και απευθύνει κάλεσμα «στα Πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη του, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν μαζικά σε συλλαλητήριο στις 19:00, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας». Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η συνεχιζόμενη και ολοένα αυξανόμενη ακρίβεια που βιώνουμε οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας, το πάγωμα των μισθών, τα χαράτσια, οι τεράστιες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης, μας έχουν οδηγήσει στην ανέχεια, στην απόγνωση και στην εξαθλίωση, αδυνατώντας να ικανοποιήσουμε ακόμη και τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε: Μείωση της τιμής του ρεύματος. Γενναία μείωση τουλάχιστον στο 50% όλων των φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια. Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, Πάγωμα των χρεών σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Αύξηση μισθών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενίσχυση του ΕΣΥ. Προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο αύριο στις 7.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία «για να εναντιωθούμε όλοι στην ενεργειακή κρίση που προκαλεί τόσα προβλήματα». Καλούμε όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να παρευρεθούν στην προσυγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα στο Επιμελητήριο Λάρισας στις 6,30 μ.μ. κι ακολούθως να πάμε όλοι μαζί στην Κεντρική πλατεία».

 

Αναβολή αιτήσεων για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνέχεια ενημέρωσης από το ΥΠ.Α.Α.Τ. και σε αναμονή της έκδοσης της νέας Υπουργικής Απόφασης, ενημερώνει τους παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2022-2023 ότι η έναρξη υποβολής αιτήσεων ένταξης προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου, μετά την έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης.

 

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 5.30 το απόγευμα, με θέμα «Η γυναίκα στις μέρες κρίσης». Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι οι: Σοφία Χατζηπλή Συνταξιούχος Δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Δήμου Φαρσάλων, με θέμα: Η Γυναίκα της Αυτοδιοίκησης στις ημέρες κρίσεις. Ντόρα Πρεκατέ Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Κοινότητας Φαρσάλων, με θέμα: Ο πολλαπλός ρόλος της Γυναίκας. Έλενα Καματέρη Διευθύντρια Συλλόγου Βιομηχάνων Θεσσαλίας, με θέμα: Η Γυναικεία επιχειρηματικότητα στις Θεσσαλικές Επιχειρήσεις». Μαρία Γρηγοριάδου Aπόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος του Msc «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: Αλλάζοντας τη ματιά μας, αλλάζουμε τον κόσμο. Σουφλέρη Γιάννα Συνθετική ψυχοθεραπεύτρια υπεύθυνη της εταιρείας «support.», η οποία είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης, όπου προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής στα Φάρσαλα, με θέμα: Ο ρόλος της γυναίκας-μητέρας στην περίοδο της πανδημίας. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Άννα Φλωρά, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω του συνδέσμου https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-11456 (live streaming)
Για να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email gramdhm@dimosfarsalon.gr και στο τηλέφωνο 2491-350.116. Υπεύθυνη κ. Άννα Φλωρά.

 

Διακοπή νερού στο Συκούριο
Από τη ΔΕΥΑ Τεμπών ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στο Συκούριο (περιοχή Κτηνιατρείο – πάρκο Ψάρρα - γέφυρα Όσσας) σήμερα Πέμπτη 03/03/2022, από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω αντικατάστασης δικλίδων υδροδότησης δίκτυου.

 

 Νέα προγράμματα για την τρίτη ηλικία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Στο πλαίσιο των δωρεάν προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εντάσσονται στη φιλοσοφία της “Πόλης που Μαθαίνει”, ανακοινώνεται η έναρξη υλοποίησης δύο νέων προγραμμάτων για άτομα τρίτης ηλικίας με τίτλο “Άθληση στην 3η ηλικία” (διάρκεια 25 ωρών) διά ζώσης και “Προληπτική ιατρική για την 3η ηλικία” (διάρκεια 25 ωρών) διά ζώσης και εξ αποστάσεως. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μέσω της συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες που έχουν πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική τους υγεία, αλλά και η απόκτηση χρήσιμων γνώσεων που αφορούν στην προληπτική ιατρική. Μέσω αυτών των δράσεων επιδιώκεται η ενδυνάμωση, η βελτίωση της κινητικότητας, η ψυχαγωγία, η ενεργοποίηση, η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων που είναι απαραίτητη για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος.
Τα προγράμματα έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά δράσεων στοχευμένων στις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Λαρισαίων, όπως το επιτυχημένο πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών που ήδη υλοποιείται και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων συμπολιτών μας, και τα προγράμματα παραδοσιακών χορών και ομάδων επικοινωνίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ” που σύντομα ξεκινούν.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα “Άθληση και Τρίτη ηλικία” και “Προληπτική Ιατρική στην Τρίτη ηλικία” υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1keeNsVp2z06e4tgKPbTifFBuIjmyFUkNY2tZ3Ts39nQ/edit
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης (Διεύθυνση Παιδείας) και ώρες 08:00 - 14:00
Τηλ.: 2410-680.234, Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος
Email: learning-city@larissa.gov.gr, Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν κατά την πρώτη συνάντηση δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω διά ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

 

Παρουσίαση βιβλίου για τη νόσο Αλτσχάιμερ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη. Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα» και με σκοπό τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης διοργανώνουν διαδικτυακή - υβριδική ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 18:00, σε συνεργασία με το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ Λάρισας της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας.
Επίσης στόχος είναι να ενημερωθεί η κοινωνία της Λάρισας για τις πολύπλευρες υπηρεσίες που προσφέρονται σε ασθενείς και φροντιστές από το Κέντρο Ημέρας Alzheimer Λάρισας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Στόχος της εκδήλωσης αλλά και του βιβλίου είναι να απαντηθούν ερωτήματα όπως: Τι είναι η νόσος Αλτσχάιμερ και και πώς βλάπτει τη μνήμη μας; Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στην εμφάνισή της; Πώς μπορώ να την αποφύγω; Τι εργαλεία χρησιμοποιεί η Ιατρική επιστήμη για να τη διαγνώσει; Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για θεραπεία της νόσου αλλά και για τη συνολική φροντίδα του ασθενούς; Πώς να βοηθήσω τον άνθρωπό μου που πάσχει; Πού να αποταθώ; Τι δικαιώματα έχει ο ασθενής με άνοια; Τι κάνουμε ως κοινωνία για τη νόσο; Είναι αρκετά;
Το linkZoom για τη σύνδεση στην εκδήλωση είναι: https://us06web. zoom.us/j/86974044645?pwd=RVM0OWRheWVQeWFFQWNycVhUcWQ5Zz09
Το βιβλίο «Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη. Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα», είναι ένας συλλογικός τόμος στον οποίο περισσότεροι από 50 Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, επιχειρούν να διεισδύσουν με επιστημονικά υπεύθυνο λόγο στις ποικίλες πλευρές του σύνθετου και πολυπαραγοντικού προβλήματος της νόσου Αλτσχάιμερ. Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση θα δώσει την ευκαιρία στους συγγραφείς του βιβλίου να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες υγείας του χώρου αλλά και με τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, ώστε με άμεσο και κατανοητό τρόπο να αναδείξουν την πολύπλευρη διάσταση της νόσου, των θεραπειών αλλά και της φροντίδας.
Ομιλητές θα είναι Νίκος Κουμπιάς Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Γιάννης Σωτηρόπουλος νευροεπιστήμονας ερευνητής και από το Κέντρο Ημέρας Alzheimer Λάρισας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Θέμης Δαρδιώτης αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εύα Πανταζή νευρολόγος, Ολύμπια Μπογιατζίδου νευροψυχολόγος, Έλλη Ζούπα ψυχολόγος, Νεκταρία Κουτσούκη νοσηλεύτρια, Εμμανουέλα Γερογλή λογοθεραπεύτρια, Μαρία Τζίαρτα κοινωνική λειτουργός και Γιώργος Αντωνίου γυμναστής.

 

 Αιμοδοσία του Πολιτιστικού «Αλκαζάρ»

Αιμοδοσία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκαζάρ», την Παρασκευή 11 Μαρτίου, τις ώρες 9 π.μ.- 1 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (ΚΑΠΗ), οδός Βιτσίου 1. Πληρ. τηλ. 6972-164.675 κ. Αχ. Μεταξιώτης.


Αγρυπνία στο Χαρίσειο

Αύριο στις 8.30 το βράδυ, στο Παρεκκλήσιο του Χαρισείου Ιδρύματος, ο π. Δωρεόθεος Γιαννάκος, ο οποίος και εγκαταβιεί εκεί, θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Ραψάνης. Στην Αγρυπνία, η οποία θα τελεσθεί τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του Covid-19, θα τεθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών λείψανα Αγίων. Στο τέλος της λειτουργίας, θα διαβαστούν τα τρισάγια των κεκοιμημένων.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass