Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 15:05

Αρδευση 1.000 στρεμμάτων στο Στόμιο
ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΜΗΚΟΥΣ 2,5 ΧΛΜ.

Υπόγειο δίκτυο συνολικού μήκους 2,5 χλμ. για την άρδευση χιλίων στρεμμάτων στη θέση Κούτσουρο - Κομμένο στο Στόμιο Αγιάς κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 615.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.


«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδοτεί και κατασκευάζει 22 αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και της παραγωγής» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο «Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη θέση Κούτσουρο - Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς», αφορά στην κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας. Το έργο χωροθετείται ολόκληρο στην Τοπική Κοινότητας Στομίου της Δ.Ε. Ευρυμενών του Δήμου Αγιάς και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία:
-αντλιοστασίου για την απόληψη επιφανειακών νερών από την παλαιά κοίτη του Πηνειού Ποταμού και
-δικτύου υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού από HPDE συνολικού μήκους 2.450m για την άρδευση 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας Στομίου.

 

Εκδήλωση για τη Γυναίκα
ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας οργανώνει στο Φρούριο την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή είναι Γυναίκα». Γυναίκες της πόλης της Λάρισας ενώνουν τις φωνές τους, στέλνοντας μηνύματα ζωής, για αξίες αδιάφθορες στον χρόνο, επικοινωνούν δημιουργικά και ανοίγουν δρόμους διαλόγου και παραγωγικού μοιράσματος επιβεβαιώνοντας το ότι... Ναι, η ζωή είναι ΓΥΝΑΙΚΑ! Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη και η παιδαγωγός - συγγραφέας κ. Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, που με την πινελιά τους θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από κείμενα, στίχους και μελωδίες που γεννούν συναισθήματα. Μουσικά συμμετέχουν οι Έλενα Γκατζά στο τραγούδι και ο Θέμης Σαμαρτζής στα πλήκτρα, τραγούδι. Κρατήσεις στα τηλ. 2410-251.707 και 2410-287.508. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για ανοιχτούς χώρους.

 

Συμπαράσταση στην «αδελφή»
ουκρανική πόλη Κίλια
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων συνεδρίασε εκτάκτως διά περιφοράς και αποφάσισε με ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και ιδιαίτερα τους κατοίκους της αδελφοποιημένης με τον Δήμο Φαρσάλων, Κίλιας της Περιφέρειας Οδησσού.
Ο Δήμος Φαρσάλων και το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2017 είχε αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Κίλιας της Ουκρανίας (λόγω του Αχιλλέα), του ήρωα της πόλης, και μάλιστα είχε επισκεφθεί την πόλη των Φαρσάλων και τη Θεσσαλία, αντιπροσωπεία του Δήμου Κίλιας, για την έναρξη της αδελφοποίησης τον Σεπτέμβριο του 2017. Ανταποδόθηκε η επίσκεψη με αντιπροσωπεία του Δήμου Φαρσάλων στην Κίλια, τον Απρίλιο του 2018 στην ουκρανική πόλη και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων και λαών.
Το ψήφισμα συμπαράστασης αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων: Καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση εισβολή και επίθεση της Ρωσίας στη Δημοκρατία της Ουκρανίας. Στηρίζει τη διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων, την κυριαρχία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας. Ζητά την κατάπαυση του πυρός και την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και ιδιαίτερα στους κατοίκους της αδελφοποιημένης με τον Δήμο μας πόλης της Κίλια της Περιφέρειας Οδησσού και Εκφράζει την επιθυμία τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας με ανθρωπιστική βοήθεια και να εξαντλήσουν τα διπλωματικά μέσα για τη λήξη του πολέμου».

 

Διακοπές ρεύματος σήμερα στην Ελασσόνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ Ελασσόνας, για σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος σε πολλές Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας ως εξής:
-7:30 π.μ. έως 8:00 π.μ. και από 3 μ.μ. - 4 μ.μ.: Πόλη Ελασσόνας - Αγιονέρι - Ευαγγελισμός - Παλαιόκαστρο, Μαγούλα - Συκέα - Καλύβια Αναλήψεως, Βλαχογιάννι - Αμπέλια - Παλιάμπελα - Παλιάσκα - Βαρκό, Πραιτώρι - Μεγ. Ελευθεροχώρι - Βερδικούσια - Κουτσόφλιανη, Δομένικο - Αμούρι - Κεφαλόβρυσο - Βαλανίδα - Κλεισούρα - Γιαννωτά, Κρανέα - Λουτρό - Άκρη - Πεδίο βολής Κρανέας, Τσαριτσάνη - Στεφανόβουνο - Αετοράχη - Λεύκη - Γαλανόβρυση, Καλλιθέα - Σκοπιά - Ολυμπιάδα - Φλάμπουρο - Σπαρμός - Κ.Ε.Ο.ΑΧ., Ιερά Μονή Σπαρμού και Κανάλων - Κρυόβρυση - Συκαμινέα - Καρυά.

 

Μελέτες για τα Κέντρα Υγείας
ΖΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την ανάγκη εκπόνησης μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας ώστε να υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ενόψει των αλλαγών στο ΕΣΥ και ιδιαίτερα στην ΠΦΥ, για τις οποίες έχουμε διατυπώσει σαφείς προτάσεις, για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία θα πρέπει να προηγηθεί κτιριακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται.
Στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και του Δ.Σ. του ΠΙΣ ο υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης μάς ανακοίνωσε εκτός των άλλων ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι διαθέσιμα 220 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των Κ.Υ. Επιπρόσθετα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μετά από ιδιαίτερη μέριμνα του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, τρέχουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των Κ.Υ.
Μπροστά σ’ αυτήν την εικόνα οι αρμόδιες Περιφερειακές Υγειονομικές Υπηρεσίες τίθενται αυτόματα προ των ευθυνών τους, ώστε να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την αναβάθμιση των Κ.Υ. της Π.Ε. Λάρισας.
Όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των Κ.Υ., θα πρέπει από τώρα να ετοιμάσουν τις ανάλογες μελέτες ώστε να είναι έτοιμες να υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ, γιατί το προηγούμενο πέρασε παντελώς ανεκμετάλλευτο.
Οι καλές συνθήκες εργασίας των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, επηρεάζουν θετικά την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες».

 

Αγρυπνία

Μεθαύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο ιερά αγρυπνία, για τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Ραψάνης. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Μεταλήψεως, τον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.
Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass