Σουβλάκια ...με μπόλικη διαμαρτυρία

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΨΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2022 15:06

Έχοντας ως αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, με καλή διάθεση

και με πρώτη σκέψη να γίνει μια ευχάριστη δράση με αγάπη για τα παιδιά, μοιράστηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας φρεσκοψημένα σουβλάκια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Η δράση όμως ήταν ταυτόχρονα και ένας τρόπος να διαμαρτυρηθούν οι γονείς για το γεγονός ότι δεν έχει κατασκευαστεί η πλατεία της συνοικίας Ιπποκράτη, αφού το ψήσιμο έγινε στον χώρο που προορίζεται να γίνει πλατεία και οι γονείς μάλιστα ανάρτησαν και πανό με το αίτημά τους.
«Το στήσιμο της ψησταριάς έγινε απέναντι από τη σχολική μονάδα επί της οδού Ηρακλειανού, μπροστά στο οικόπεδο το οποίο εδώ και χρόνια προορίζεται για την πλατεία της συνοικίας του Ιπποκράτη. Επιθυμία μας ήταν, ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της περιοχής μας -συγκεκριμένα 27ο Δημοτικό, 25ο Νηπιαγωγείο, 10ο Γυμνάσιο, 10ο Λύκειο και 31ο Δημοτικό- να ξανά θυμίσουμε τις υποσχέσεις του Δήμου για την πλατεία, εφόσον ούτε στον πρόσφατο προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022 δεν έχει ενταχτεί η κατασκευή πλατείας στη συνοικία του Ιπποκράτη, πάρα τις υποσχέσεις των διοικούντων. Συγκεκριμένα έχουν γίνει και στο παρελθόν κινητοποιήσεις και από προηγούμενα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων της περιοχής μας, όταν τον Μάρτιο του 2019 εκφράστηκε η αντίθεσή μας στον αποχαρακτηρισμό μεγάλου μέρους του εν λόγω οικοπέδου με συγκέντρωση 2000 υπογραφών από κατοίκους της συνοικίας μας. Δυστυχώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Σεπτέμβριο του 2020 εισηγήθηκε και πέρασε την αποδέσμευση του χώρου, αφήνοντας εμβαδόν μικρότερο από 5 στρέμματα μόνο για την κατασκευή της πλατείας και όχι για παιδική χαρά, πολιτιστικό κέντρο και νηπιαγωγείο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός» αναφέρει ο Σύλλογος στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass