Δασεργάτες ...σε αναμμένα κάρβουνα

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ -ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ 80-90 ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ -ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 15:07

Σε ...αναμμένα κάρβουνα κάθονται 80-90 δασεργάτες του ν. Λάρισας, οι οποίοι βλέπουν

τον Φεβρουάριο να εκπνέει και -για πρώτη φορά- να μην έχουν πληρωθεί για υπηρεσία που εκτέλεσαν ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον κίνδυνο να μείνουν και ανασφάλιστοι, καθώς από τις αμοιβές τους παρακρατούνται και ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Καρίτσας και εκπρόσωπος των 4 Δασικών Συνεταιρισμών του νομού στην Ομοσπονδία, κ. Αναστάσιος Τσαγγαλίας, οι δασεργάτες της περιοχής Αγιάς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ενώ έχουν παραδώσει από τον Σεπτέμβριο στις δασικές υπηρεσίες την ξυλεία που προβλέπεται να διατεθεί για ατομικές ανάγκες ως καυσόξυλα, μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Στον καθένα τους οφείλονται ποσά της τάξης των 1.500 έως 2.000 ευρώ, αμοιβές που κάθε χρόνο καταβάλλονταν πριν τα Χριστούγεννα. Από τα ποσά αυτά ο ΕΦΚΑ παρακρατούσε τις εισφορές που αναλογούσαν στον καθένα. Καθώς όμως διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη, υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσαγγαλία, οι δασεργάτες να μείνουν ανασφάλιστοι και να απωλέσουν και το εποχικό βοήθημα που λαμβάνουν. Η διευθέτηση των πληρωμών είναι θέμα πρωτίστως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δευτερευόντως των Δασαρχείων. Η «Ε» απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δασών, απ’ όπου μας δόθηκε η διαβεβαίωση πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να καταχωριστούν οι πληρωμές έως μεθαύριο Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ώστε οι δικαιούχοι να μην απωλέσουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass