Η «Μπιάνκα» δεν αστειεύεται...

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΣΚΗΠΤΕΙ ΜΕ ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 15:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ισχυρή κακοκαιρία -η ονομασθείσα «Bianca» από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

της Ιταλίας- αναμένεται να πλήξει με έντονα στοιχεία αύριο και τη Δευτέρα την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς.
Όπως υποστηρίζει ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής, βάσει της πρόγνωσης του οποίου ο Δήμος Αγιάς ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, είναι πολύ πιθανό η περιοχή και δη τα παράλια να ξαναδούν εικόνες σαν εκείνες που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Διομήδης» στα μέσα Ιανουαρίου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αρχοντή και το meteo-thessalia.gr, για σήμερα Σάββατο προβλέπεται συννεφιασμένος καιρός, ενώ από τη νύχτα θα ξεκινήσουν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Κυριακή, που όλα δείχνουν να είναι μια δύσκολη καιρικά ημέρα, προβλέπεται κακοκαιρία με έντονες βροχές στα πεδινά, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά πάνω από τα 1.000 μέτρα και γρήγορα από το μεσημέρι θα κατέβουν στα 500 μέτρα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6-7 και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια 8 μποφόρ που προοδευτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους με διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 με 500 μέτρα, ενώ αργά τη νύχτα ίσως χιονίσει και στα 200 μέτρα υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Kελσίου.
Με την ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς καλείται ο κόσμος να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Κυριακής, τα οποία θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους (βροχοθύελλες), να πάρει μέτρα προφύλαξης και όλοι να ελέγξουν τις υδρορροές των σπιτιών τους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass