Επιστρέφουν στην κανονικότητα τα δύο νοσοκομεία

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ -ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΓΝΛ -Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ...

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 21:02

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας θα επιστρέψουν

σε συνθήκες κανονικότητας, καθώς η αποκλιμάκωση της πανδημίας επιτρέπει την άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί το τελευταίο κύμα της. Εκτίμηση, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος μιλώντας χθες στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Real» διαπίστωσε τις τελευταίες ημέρες αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας και στη χώρα μας. «Το ΕΣΥ μπορούμε να πούμε πλέον ότι δεν πιέζεται, υπό την έννοια ότι αν και εξακολουθεί να έχει αρκετούς διασωληνωμένους και αρκετές νοσηλείες, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές» τόνισε ο υπ. Υγείας για να προσθέσει πως μέχρι τις 15 Μαρτίου, όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας και «ήδη αρχίζουμε να περιορίζουμε τα περιστατικά τα οποία στέλναμε στον ιδιωτικό τομέα».
Τις προηγούμενες ημέρες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης μετά τις σχετικές οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ενημέρωσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εξυπηρέτηση των χειρουργείων, απόφαση που ελήφθη μετά τη διαπίστωση για αποκλιμάκωση της πανδημίας.
Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης έσπευσε χθες να ανακοινώσει τη σταδιακή επαναφορά των χειρουργείων στην κατάσταση πριν την κλιμάκωση του τελευταίου κύματος της πανδημίας μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αλλά και την απόδοση της Ρευματολογικής Κλινικής, που είχε δεσμευτεί για την εξυπηρέτηση περιστατικών Covid, σε πλήρη λειτουργία από μεθαύριο Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.
Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας για την αποδέσμευση τόσο της Αγγειοχειρουργικής όσο και της ΩΡΛ Κλινικής, που είχαν επίσης δεσμευτεί για την εξυπηρέτηση περιστατικών Covid, ενώ αναμένεται και η μείωση των 16 κρεβατιών της ΜΕΘ για Covid περιστατικά σε 10, προκειμένου να εξασφαλιστούν 6 κρεβάτια για τις ανάγκες των υπολοίπων «καθαρών» ασθενών, που παραμένουν αυξημένες.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η αποδέσμευση της Νευροχειρουργικής Κλινικής και η απόδοσή της σε πλήρη λειτουργία, με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να ζητά από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, μετά από διαδοχικές συσκέψεις με διευθυντές κλινικών και τμημάτων, την πλήρη λειτουργία των εξωτερικών, αλλά και των απογευματινών ιατρείων, που λειτουργούν με περιοριστικά μέτρα. Ανάλογες κινήσεις παρατηρούνται και στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου πάντως τα χειρουργεία φαίνεται να έχουν επανέλθει από τις προηγούμενες ημέρες σε κανονικούς ρυθμούς πλήρους λειτουργίας με τα τμήματα και τις κλινικές να επανέρχονται σταδιακά και να αποδίδονται για την εξυπηρέτηση των non Covid ασθενών, παρά την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων σε υποδομές και επάρκεια προσωπικού που αντιμετωπίζουν.

Ο Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ
Για αποκλιμάκωση της πανδημίας έκανε λόγο χθες μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Real» ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, επισημαίνοντας πως έχει υποχωρήσει πλήρως η παραλλαγή Δέλτα, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί λάθος μήνυμα. «Πράγματι έχουμε μία μετάλλαξη, η οποία στα χαρακτηριστικά της είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, αλλά δεν είναι γρίπη, δεν είναι κρυολόγημα», τόνισε και προσέθεσε ότι: «Η Δέλτα έχει υποχωρήσει πλήρως και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί οι μεγάλοι αριθμοί στους διασωληνωμένους και στους θανάτους το διάστημα Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, οφείλονταν στο κύμα της Δέλτα. Ακόμη και σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς με Δέλτα. Γι’ αυτό και ο δείκτης των θανάτων, αν και έχει φθίνουσα πορεία, παραμένει υψηλός».
«Η Όμικρον βέβαια είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας, μεγάλης ηλικίας» είπε χαρακτηριστικά. Ο υπ. Υγείας προέβλεψε τέλος πως το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα, «εφόσον συνεχιστεί η πορεία που βλέπουμε στα μαθηματικά μοντέλα, διότι αυτήν τη στιγμή έχουμε και σημαντική εμβολιαστική κάλυψη. Έχουμε 84% εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων και πολύς κόσμος έχει νοσήσει, άρα βλέπουμε μία φθίνουσα πορεία».
Έχει μείνει η μάσκα που είναι ένας ήπιος περιορισμός και ήδη η Επιτροπή το συζητάει να αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, όπως είπε και προσέθεσε ότι: «Ωστόσο, ορθώς και κατά τη δική μου εκτίμηση δεν έχει γίνει ακόμη, επειδή έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν θέλαμε να δοθεί λάθος μήνυμα».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass