«Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 15:42

Παρέμβαση διαμαρτυρίας-ενημέρωσης διοργάνωσε χθες το απόγευμα, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ)  καταδικάζοντας «την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία» σημειώνοντας ότι

«πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής».
Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, καταγγέλλοντας «τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της πολυδιαφημισμένης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου». Προσθέτοντας ότι η «ελληνική Κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η Κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα η χώρα κι ο λαός μας στοχοποιούνται. Καταδικάζουμε το γεγονός της απογείωσης από τη βάση στο Στεφανοβίκειο των πολεμικών ελικοπτέρων Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία». Επίσης η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «τα δάκρυα της ΕΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την «αυτοδιάθεση» της Ουκρανίας είναι κροκοδείλια. Δεν έλεγαν τα ίδια όταν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία…
Τις συνέπειες αυτής της όξυνσης και της νέας πολεμικής εμπλοκής τις πληρώνουν οι λαοί ήδη πριν από αυτή. Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και η ενεργειακή ανασφάλεια είναι πραγματικότητα εδώ και μήνες. Αυτήν την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά στην Ευρώπη είμαστε ενάντια στον πόλεμο. Χρειάζεται κινητοποίηση των λαών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στον πόλεμο και ακόμα περισσότερο σε κάθε προοπτική γενίκευσής του.
Η εμπλοκή της χώρας στα αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά σχέδια με τις συμφωνίες που υπέγραψαν όλες οι Κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ειδικότερα η αναβάθμισή της με την εκχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και των βάσεων (Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Σούδα, Άραξο) για αξιοποίησή τους σε πολεμικές προετοιμασίες και προοπτικά και σε επιχειρήσεις κάνει τη χώρα μας ενεργό συμμέτοχο στα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, αλλά ταυτόχρονα και πολεμικό στόχο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass