Στο Δημαρχείο Νίκαιας ο Αλέξης Τσίπρας, στο ακουστικό οι αγρότες για το Μαξίμου

ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 15:19

Στο Δημαρχείο της Νίκαιας και όχι στον κόμβο που είναι παραταγμένα τα τρακτέρ, πρόκειται να συναντήσει σήμερα το μεσημέρι (11.30 π.μ.) τη Συντονιστική Επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Παρά την πρόσκληση που του απηύθυνε η Σ.Ε. να επισκεφθεί το μπλόκο, οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκριναν σκόπιμο η συζήτηση να γίνει στο δημοτικό κατάστημα Νίκαιας. Αν και η απόφαση αυτή προκάλεσε κάποια δυσαρέσκεια στους συγκεντρωμένους αγρότες, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας ήταν ξεκάθαρος: Εμείς θα του προτείνουμε και σήμερα να επισκεφθεί το μπλόκο και να τον κεράσουμε κρασί. Ωστόσο δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να έρθει στο μπλόκο. Πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε τα αιτήματα και να εξασφαλίσουμε τη στήριξη όλων των πολιτικών φορέων, στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στις 11:00 π.μ. θα επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη κλιμάκιο του ΜέΡΑ25, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τους αγρότες από βδομάδα.
Στο ακουστικό συνεχίζουν να παραμένουν οι αγρότες της Νίκαιας, σχετικά με το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενώ όσο περνούν οι μέρες, τόσο αυξάνεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Όπως διευκρινίζει ο Ρίζος Μαρούδας «οριστική απόφαση για τη δυναμική κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα δεν έχει ληφθεί ακόμη».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΜΑΚΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ
Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.
Μαζί του ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Δημήτρης Γούσιας, ο οποίος είναι και εντεταλμένος σε αγροτικά ζητήματα, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και αγρότης στο επάγγελμα κ. Σταύρος Κουκουλιός.
Ο κ. Εσκίογλου συνομίλησε με αγρότες τόσο από τα Φάρσαλα, οι οποίοι δίνουν το «παρών» στην κινητοποίηση, αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με μία ευρεία ατζέντα θεμάτων.
Κυρίαρχο αυτό του κόστους παραγωγής, το οποίο ενώ ήταν ήδη βεβαρημένο, πλέον έχει εκτιναχθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι πρόεδροι κοινοτήτων Ευυδρίου και Κατωχωρίου κ. Νίκος Γούσιος και Βασίλης Βασιλόπουλος.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο δήμαρχος Φαρσάλων τόνισε τα εξής: «Βρεθήκαμε μαζί με συνεργάτες μου στον Δήμο, στο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αγροτιάς και εκφράζεται εμπράκτως η αγωνία του αγροτικού κόσμου για το αύριο.
Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται δυστυχώς με την πλάτη στον τοίχο αφού το κόστος παραγωγής λόγω της μεγάλης αύξησης στην ενέργεια, αλλά και των ανατιμήσεων σε αγροεφόδια, δημιουργούν συνθήκες παραγωγικής ασφυξίας.
Συμμερίζομαι την αγωνία των αγροτών όντας δήμαρχος μίας κατεξοχήν αγροτικής περιοχής. Χωρίς αγρότες δεν υπάρχουν Φάρσαλα, το έχω πει και το ξαναλέω. Πρέπει η Πολιτεία να ενθαρρύνει τον διάλογο και να προχωρήσει σε μέτρα όχι μόνον που θα ανακουφίσουν, αλλά που θα βάλουν στέρεες βάσεις ώστε ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας, να παραμείνει ζωντανός. Έτσι θα μείνει ζωντανή και η ύπαιθρος».
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ σε έκτακτη συνεδρίαση  αποφάσισε ομόφωνα να ταχθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα: «Οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε κλιμακώσει τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και πλήττουν κατάφορα τον πρωτογενή τομέα. Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμπαρασταθούν στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Ζητάμε:
* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά).
* Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
 * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass