Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 15:34

Στάση εργασίας σήμερα δημοτικών υπαλλήλων
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Στάση εργασίας, τις ώρες 7.00 π.μ. – 11.00 π.μ., και για την απογευματινή βάρδια τις ώρες 13.00 – 15.00, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παρασκευή, οι υπάλληλοι στον Δήμο Λαρισαίων, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου τους. Την ίδια μέρα οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στο

Δημαρχείο Λάρισας στις 8.30 π.μ., διεκδικώντας να μην καταργηθεί το ανθυγιεινό επίδομα.

*Επικουρική γαστρεντερολόγος στο ΓΝΛ
Για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης υπέγραψε χθες την πρόσληψη μιας επικουρικής ιατρού, ειδικότητας γαστρεντερολογίας, η οποία θα ενισχύσει τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 24 μήνες.

*Το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας καλεί στη διαδήλωση για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ
Σε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αύριο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στις 12.00 στην Κεντρική πλατεία, καλεί το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του: «Η Ελλάδα σε πλήρη στοίχιση και πρόσδεση στις απαιτήσεις και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ολόκληρη μια πολιτικο-στρατιωτική πλατφόρμα στην υπηρεσία της περικύκλωσης της Ρωσίας. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας οι βάσεις σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλο (στρατόπεδο «Γεωργούλα» ) αποτελούν πλατφόρμες επίθεσης για χώρες και λαούς. Στο φόντο της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Δύσης με τη Ρωσία, αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αναδειχτεί πολύ πιο βαριά και καθοριστική για τις τύχες της χώρας και του λαού μας…Η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Θεσσαλία είναι σε άμεση εμπλοκή της πρώτης πολεμικής γραμμής του μετώπου που διαμορφώνει η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών, την οποία τροφοδοτεί με πολεμικό υλικό…

*Κλειστή για δύο ώρες η Μεγ. Αλεξάνδρου
Κλειστή για δύο ώρες (από 7 π.μ. έως 9 π.μ.), θα είναι αύριο Σάββατο η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, για εργασίες συντήρησης.

 

Εκλεψαν πέντε προβατίνες από Λαρισαίο

Θύμα ζωοκλοπής έπεσε ένας Λαρισαίος, ο οποίος διατηρεί κτήμα με πρόβατα και άλλα οικόσιτα ζώα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Χθες το πρωί επισκεπτόμενος το κτήμα, διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί ο φράχτης και είχαν κλαπεί 5 προβατίνες, από τα συνολικά 15 πρόβατα που διέθετε. Ειδοποίησε την Αστυνομία, όργανα της οποίας πήγαν στην περιοχή και πήραν αποτυπώματα.

 

Ρυθμική, χορός, πιλάτες για παιδιά και ενήλικες
ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τυρνάβου (K.E.ΔH.T.) ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις από όσους/-ες ενδιαφέρονται (παιδιά-ενήλικες) να συμμετέχουν σε τμήματα άθλησης, όπως: Ρυθμική Γυμναστική (για παιδιά), Μοντέρνος χορός (για παιδιά), Αερόμπικ (για ενήλικες), Πιλάτες (για ενήλικες), Ειδική Άθληση για ΑμεΑ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. τις πρωινές ώρες από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. (Δημαρχείο Τυρνάβου, 2ος όροφος). Για την κοινότητα του Αμπελώνα οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο ΚΕΠ Αμπελώνα, τηλ. επικοινωνίας: 24923-50.170 & 24923-50.171.

 

Αγρυπνία στο Χαρίσειο Ιδρυμα

Σήμερα Παρασκευή βράδυ από τις 8:30 μ.μ. μέχρι τις 12:30, θα τελεστεί στο Χαρίσειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης στο κόμβο της Ραχούλας, ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας θα τεθούν προς προσκύνηση ιερά λείψανα διαφόρων αγίων.

 

Αγρυπνία στον Αγιο Γεώργιο Γιάννουλης

Σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί ιερά κατανυκτική αγρυπνία, προς τιμή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, από 20:30 το βράδυ με τον Εσπερινό της Εορτής, την Αρτοκλασία, το Ύψωμα της Αγίας, τον Όρθρο και τη θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα εκτεθεί προς ευλογία των πιστών, τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας, το οποίο βρίσκεται μόνιμα στον Ιερό Ναό.

 

Αντιπολεμική κινητοποίηση
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λέγοντας «όχι στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.» με αφορμή τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας «καλεί σε επαγρύπνηση τους Λαρισαίους μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις και στηρίζει την αντιπολεμική κινητοποίηση» που θα γίνει αύριο Σάββατο στην Κεντρική πλατεία Λάρισας στις 12 το μεσημέρι.
Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται από την Κίνηση «70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας (1952) στον επιθετικό Ιμπεριαλιστικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Ο λαός μας έχει να θυμάται την Αμερικανοκίνητη Χούντα το 1967. Δεν ξεχνάμε την Κυπριακή τραγωδία και τον ρόλο του ΝΑΤΟ πίσω από τους χουντικούς τυχοδιωκτισμούς το 1974.
Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων χρόνων, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Αναβάθμισαν τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιούργησαν νέες για λογαριασμό της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής (110 Π.Μ. Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος…).
Ο κίνδυνος πολέμου στην Ευρώπη είναι κοντά μας. Η Ουκρανία τούτες τις ώρες είναι «καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και Ρωσίας οξύνεται επικίνδυνα. Αν ξεσπάσει πόλεμος (από πρόθεση, λάθος, προβοκάτσια ή από εσφαλμένο υπολογισμό), έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξεφύγει από τον έλεγχο και να εξελιχθεί σε πυρηνική σύγκρουση, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης ή και την ανθρωπότητα.
Η ύπαρξη των Αμερικανονατοϊκών Βάσεων μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Οι προειδοποιητικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων που ελλοχεύουν. Τα δήθεν, λοιπόν, οφέλη από την ύπαρξη και την επέκταση των Ευρωατλαντικών υποδομών, αποκαλύπτουν τους μεγάλους κινδύνους για τη χώρα μας.
Αυτές τις ώρες καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ενωτικό αντιπολεμικό - φιλειρηνικό κίνημα αποτροπής του πολέμου και να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για αναστολή λειτουργίας των βάσεων (110 Π.Μ. Λάρισας, Στεφανοβίκειου, Σούδας, Αλεξανδρούπολης ...) σε περίπτωση πολέμου, με στόχο την απομάκρυνσή τους από τη χώρα και την έξοδο από το ΝΑΤΟ».

 

Εργαστήρια Πολιτισμού…
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το Εργαστήρι Ζωής σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιούν από τον Νοέμβριο του 2021 εργαστήρι παραμυθιού για παιδιά και εργαστήρι θεάτρου για εφήβους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Στόχος των εργαστηρίων είναι η σύνδεση με τα αποθέματά μας, η ενίσχυση των κοινωνικών μας δεξιοτήτων και η επαφή με την τέχνη του παραμυθιού και του θεάτρου μέσα από τη βιωματική μάθηση.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης προς την τοπική κοινότητα που πραγματοποιείται φέτος από το Εργαστήρι Ζωής και το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Λάρισας – ΟΚΑΝΑ με στόχο τη «συν – κατασκευή» ενός άτυπου τοπικού δικτύου φορέων, εκπαιδευτικών δομών και υπηρεσιών της περιοχής που συμβάλλουν στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας και ανάπτυξης.
Αυτή η πολύπλευρη έννοια της «Συν-κατασκευής» αποτελεί το φετινό μήνυμα του Εργαστηρίου Ζωής όπως διαμορφώνεται και εξελίσσεται καθημερινά μέσα από τις διεργασίες των ομάδων του και ακουμπά στη σύγχρονη ανάγκη για επαναπροσδιορισμό, ανανοηματοδότηση, συνέργεια, σύνθεση και σύνδεση.
Το Εργαστήρι Ζωής είναι ένα πρότυπο κέντρο πρωτογενούς πρόληψης, μέσω των τεχνών, που λειτουργεί από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΟΚΑΝΑ. Τον Νοέμβριο του 2018 βραβεύτηκε ως κορυφαίο Πρόγραμμα Πρόληψης των Εξαρτήσεων από το Συμβούλιο Της Ευρώπης – GroupPompidou.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας 2410-555935 (ώρες 09.00-14.00) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: kplarisa@otenet.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass