Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2022 15:04

Εκδήλωση ΚΚΕ για την Υγεία στη Λάρισα

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση

με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το ξέσπασμα της πανδημίας, με θέμα «Υγεία: Κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 18:30 στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στη Λάρισα, με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Ξανακλείνουν οι σιδηροδρομικές διαβάσεις σε Βόλου και Αγιάς
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ -ΕΝΑΛΛΑΞ- ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 20-23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ξανακλείνουν, το διάστημα 20-23 Φεβρουαρίου, οι ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις στις οδούς Βόλου και Αγιάς, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του δαπέδου τους από τη Διεύθυνση Συντήρησης του ΟΣΕ.
Στο πλαίσιο αυτό:
- στην οδό Βόλου, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί από τις 7 το πρωί της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου έως και τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου, ενώ
- στην οδό Αγιάς η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 7 το πρωί της Τρίτης 22 του μήνα, έως τις 8 το βράδυ της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου.

 

Ακέφαλη συνεχίζει η ΕΛΜΕ Λάρισας

ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και πάλι η ΕΛΜΕ Λάρισας, αφού χθες στη συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 9ης Φεβρουαρίου πάλι δεν κατάφερε να βγει «λευκός καπνός». Η πρόταση της ΔΑΚΕ για αναλογικό προεδρείο ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν οι παρατάξεις στις εκλογές δεν έγινε δεκτή και στην ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου ο Θανάσης Φούντας, πρώτος σε σταυρούς με τη ΔΑΚΕ, έλαβε 4 ψήφους, των εκλεγμένων δηλαδή με την παράταξή του, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος των Παρεμβάσεων έλαβε δύο επίσης των εκλεγμένων της παράταξής τους, ενώ λευκό ψήφισαν τα μέλη των ΣΥΝΕΚ και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Ως φαίνεται η τακτική που αφήνει ακέφαλη την ΕΛΜΕ συνεχίζεται.               

Ν.Π.

 

Απεργούν υπάλληλοι Εξ. Φρουράς των Φυλακών

Οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Λάρισας, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου τους και βάσει απόφασης της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΥΕΦ), συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Όπως διευκρινίζεται από το Σωματείο κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή τόσο προς τα Δικαστήρια, εκτός κι αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου ή 18μήνου όσο και προς τα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύονται με ασθενοφόρο. Το Προσωπικό Ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φρούρηση των κρατουμένων και του Κατ. Κράτησης Λάρισας. Τέλος, δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης, καθώς και στα νοσοκομεία.

 

Στάση εργασίας δημοτικών υπαλλήλων

Στάση εργασίας, κατά τις ώρες 7.00 π.μ. - 11.00 π.μ., και για την απογευματινή βάρδια κατά τις ώρες 13.00 - 15.00, θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή, οι υπάλληλοι στον Δήμο Λαρισαίων, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου τους. Την ίδια μέρα οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Λάρισας στις 8.30 π.μ., διεκδικώντας να μην καταργηθεί το ανθυγιεινό επίδομα.

 

Συνέλευση Ενωσης Γυναικών Λάρισας

Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας, θα πραγματοποιήσει η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) μεθαύριο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Θέμα της Συνέλευσης θα είναι ο προγραμματισμός δράσης για την 8η Μαρτίου.


Διακοπή νερού στο Συκούριο

Από τη ΔΕΥΑ Τεμπών ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στο Συκούριο σήμερα Πέμπτη 17/02/2022, από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω αντικατάστασης των κεντρικών δικλίδων υδροδότησης.

 

 Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό...
ΤΑΝΙΑ ΔΟΚΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Δεν το επέτρεπε ο κανονισμός, συνεπώς δεν τους δόθηκε ο λόγος» υποστηρίζει η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου απαντώντας στην καταγγελία των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» γιατί δεν τους επέτρεψε να τοποθετηθούν επί της πρότασης ψηφίσματος που κατέθεσαν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Σε γραπτή δήλωσή της η κα Δόκου αναφέρει τα εξής: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους οποίους υπηρετούμε ως νόμιμα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που εκφράζουμε τη λαϊκή κυριαρχία ασκώντας δημόσιο λειτούργημα, ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οφείλω να εφαρμόζω πιστά τον Κανονισμό αυτού και να λαμβάνω κάθε νόμιμο μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων.
Στο τέλος της συνεδρίασης της 10ης-02-2022 και ενώ συζητούταν η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» με επικεφαλής τον κ. Νικ. Τσιλιμίγκα και ενώ τοποθετήθηκαν όπως ορίζει ο κανονισμός μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων, μετά από πρόταση του κ. Τσιλιμίγκα, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από τις παρατάξεις κατά πλειοψηφία να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτική επιτροπή, προκειμένου να εκδοθεί κοινό ψήφισμα στήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πρακτική που ακολουθείται σε πολλές προτάσεις ψηφισμάτων. Κάποιοι εκ των συμβούλων της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», σε αντίθεση με την απόφαση του επικεφαλής τους, κ. Τσιλιμίγκα, ζητούσαν επίμονα τον λόγο, προκειμένου να τοποθετηθούν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό. Αμέσως ενημέρωσα τους συγκεκριμένους συμβούλους ότι δεν επιτρέπεται να λάβουν τον λόγο, σύμφωνα με τον Κανονισμό, και μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, έληξα τη συνεδρίαση. Το ήθος μου, η αξιοπρέπειά μου και ο σεβασμός μου στη διαφορετικότητα, η οποία οφείλει να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής και λόγου είναι για μένα αξίες αδιαπραγμάτευτες.
Κάποιοι συνάδελφοι – περιφερειακοί σύμβουλοι πιθανόν να θεωρούν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας αδύναμη να εκτελέσει ορθά τα καθήκοντά της. Η πολιτική μου διαδρομή, η συνδικαλιστική μου εμπειρία και οι νομικές μου γνώσεις, θεωρώ πως μου έχουν δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να ασκώ ορθά και δημοκρατικά τα καθήκοντά μου.
Η πόρτα του γραφείου μου παραμένει πάντα ανοιχτή σε όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες παρατάξεις και τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους χωρίς καμία διάκριση και υστεροβουλία. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των συναδέλφων στην ανακοίνωσή τους ότι εκτελώ χρέη εκπροσώπου Τύπου του Περιφερειάρχη, θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός έχει την ικανότητα να τοποθετείται πολιτικά χωρίς τη δική μου συνδρομή».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass