«Εθνικό καθήκον η αμυντική θωράκιση της χώρας»

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2022 15:10

«Με τις συμβάσεις για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας αυξάνουμε

την ισχύ μας. Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό αποκτούν νέες και κυρίως εναρμονισμένες δυνατότητες. Η αγορά των 3 + 1 φρεγατών Belharra, που θα παραδοθούν το 2025-2026, και η προμήθεια των 18 ακόμα Rafale, με τα 6 πρώτα άρτι αφιχθέντα μαχητικά, συνθέτουν ένα ενοποιημένο και συνεκτικό πλέγμα προστασίας της χώρας μας προσφέροντας αδιαμφισβήτητη υπεροχή σε θάλασσα και αέρα».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, προσθέτοντας:
«Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το Πολεμικό Ναυτικό, οι συμβάσεις, που περιλαμβάνουν την αγορά 44 τορπιλών και υλικών εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων μας, συνιστούν μέσα ενίσχυσης της μαχητικής ισχύος των ελληνικών υποθαλάσσιων δυνάμεων.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι εν λόγω συμβάσεις συνοδεύονται από επιμέρους προβλέψεις για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των αποκτημάτων μας. Πρόκειται για άρτια οργανωμένες αγορές, με πρόνοια για το μέλλον. Το νομοσχέδιο είναι πλήρες και συμβάλλει στην αναδιαμόρφωση του ισοζυγίου στρατιωτικής ισχύος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε πως η ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά εθνικό καθήκον, που οφείλει κάθε ελληνική κυβέρνηση να υπηρετεί, σημειώνοντας: «Η διασφάλιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο κάθε ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι η επιθετική γείτων επενδύει κολοσσιαία ποσά στον τομέα της άμυνας από το 1985 και μετά.  Από το 2019 μέχρι σήμερα, η κυβέρνησή μας έχει ενεργοποιήσει 165 εξοπλιστικά υποπρογράμματα και έχει αυξήσει θεαματικά τις αμυντικές δαπάνες. Το 2021 καταταχθήκαμε πρώτοι στο ΝΑΤΟ στον δείκτη των αμυντικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ και, το κυριότερο, αναδιαρθρώσαμε την κατανομή των εξοπλισμών ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο που είχε θέσει η Συμμαχία». Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας την ομιλία του, συνεχάρη τον Υπουργό, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθούν ταχέως οι διαδικασίες αγοράς των νέων όπλων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass