Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2022 21:03

Με κοντόκαννη καραμπίνα λήστεψαν ζευγάρι
ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ -ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ

Ένα ανδρόγυνο έπεσε θύμα ληστείας στις 4 χθες τα ξημερώματα ενώ κοιμόταν στο σπίτι του

στο Σοφό του Δήμου Κιλελέρ. Τέσσερις άγνωστοι άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με σκούφους, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα εισέβαλαν στο σπίτι όπου με την απειλή δίκαννης κοντόκαννης καραμπίνας και ενός μπουλονόκλειδου απαίτησαν χρήματα από τον 44χρονο άνδρα και την 39χρονη γυναίκα του. Οι δράστες χωρίς ευτυχώς να ασκήσουν βία, έκαναν άνω - κάτω όλο το σπίτι χωρίς ωστόσο να βρούνε το χρηματικό ποσό, εκείνο που ενδεχομένως ήλπιζαν να βρούνε. Για να κλέψουν τελικά κοσμήματα και χρυσαφικά, η χρηματική αξία των οποίων - σύμφωνα με εκτιμήσεις - κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 ευρώ, επτά χρυσές λίρες όπως και 120 ευρώ. Οι δράστες, κλείδωσαν στη συνέχεια το ανδρόγυνο στο μπάνιο και διέφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα, σπάζοντας την πόρτα ο 44χρονος κατάφερε να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ.. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση εξετάζει - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - εάν συνδέεται με τη ληστεία ένα αγροτικό αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στον δόμο μεταξύ Κυπάρισσου και Αγίων Αναργύρων.        

Β.Κ.

 

Η φωτιά έβγαλε στον δρόμοπολυμελή οικογένεια
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟ

Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα «σκόρπισε» μια πολυμελής και φτωχική οικογένεια, το σπιτικό της οποίας καταστράφηκε από φωτιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Ένα ζευγάρι, τα 4 ενήλικα παιδιά τους και τα δύο εγγόνια τους, έμειναν άστεγα και «μοιράστηκαν» σε συγγενείς και γείτονες, χωρίς ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα. Το κακό χτύπησε το σπίτι της Γαλάτειας Γκόλτσιου και του συντρόφου της Γιάννη, το περασμένο Σαββατόβραδο από φωτιά που -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- μεταδόθηκε από μια σόμπα σε καταψύκτη. Παρά τη μικρή της έκταση προκάλεσε υλικές ζημιές, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της οικοσκευής και κλινοστρωμνής. Οι ένοικοί της, το ζευγάρι, τα τέσσερα παιδιά τους ηλικίας 18 έως 22 ετών, αλλά και τα δύο εγγόνια τους, μετακόμισαν ουσιαστικά με ό,τι φορούσαν και μόνο σε φιλικά και συγγενικά σπίτια που τους φιλοξενούν πια. Από την πολυμελή οικογένεια εργάζεται ως καθαρίστρια μόνο η Γαλάτεια, η οποία μέσω της «Ε» απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν, προσφέροντας ρουχισμό, κάποιο κρεβάτι ή ένα στρώμα για να μπορέσουν, αφού καθαρίσουν το σπίτι τους, να ξαναεγκατασταθούν εκεί με τα στοιχειώδη. Το τηλέφωνό της είναι το 6994-819.864.

 

Τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων
ΣΗΜΕΡΑ

Ειδική συνεδρίαση διά τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων σήμερα Τρίτη στις 7.45 μ.μ. με μοναδικό θέμα την έγκριση της έκθεσης πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Β’ εξαμήνου 2021.
Θα ακολουθήσει στις 8.15 μ.μ. νέα συνεδρίαση, όπου μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:
- Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για την ακρίβεια και τις επιπτώσεις του κόστους ενέργειας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.
- Παράταση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων
και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
- «Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτων του Δήμου Λαρισαίων».
- Έγκριση πρωτοκόλλου για την προσωρινή παραλαβή του έργου «Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης».
- Έγκριση κατανομής ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων έτους 2022 (Α ́ κατανομή).
- Έγκριση διάθεσης πίστωσης για έξοδα κίνησης σχολικών τροχονόμων έτους 2021 (περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου 2022) κ.ά.
Επίσης την ίδια μέρα, θα προηγηθεί στις 7 μ.μ. συνεδρίαση του σώματος, με τη διαδικασία των ερωτήσεων δημοτικών συμβούλων.
Οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι οι εξής:
- Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» με θέμα: «Δυσοσμία από φρεάτια αποχέτευσης, που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που διαμένουν επί της οδού Φιλελλήνων».
- Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά» με θέμα: «Μείωση του τέλους χρήσης των σχολικών γυμναστηρίων από Αθλητικούς Συλλόγους της Λάρισας».
- Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» με θέμα: «Μουσείο κούκλας».

 

Διακοπή νερού στο Συκούριο
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τεμπών, θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στο Συκούριο σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ., λόγω αντικατάστασης των κεντρικών δικλείδων υδροδότησης.

 

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής κόβουν πίτα

Tο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας (ΣΕΠΠΔΕΛ) στον πολυχώρο εστίασης «Φρούριο», στη Λάρισα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass