Δώρο αγάπης στις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο

ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΦΡΥΔΙΩΝ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 21:44

Της Νατάσας Πολυγένη

Σε μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης και γνήσιου αλτρουισμού προχώρησε πριν λίγο καιρό η Λαρισαία αισθητικός Φαίη Παστάκα, όταν ανάρτησε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία ημιμόνιμου τατουάζ φρυδιών στις γυναίκες μαχήτριες κατά του καρκίνου, που η χημειοθεραπεία τις έχει προκαλέσει αλωπεκία. Τη στιγμή που το έκανε δεν μπορούσε καν να διανοηθεί τις διαστάσεις που θα έπαιρνε αυτό που η ίδια αποκαλεί «το ελάχιστο», αφού για πάρα πολλές γυναίκες αυτό το «ελάχιστο» είναι ένα τεράστιο δώρο αγάπης και συμπαράστασης. Ένα πολύτιμο δώρο καρδιάς. Η «Ε» μίλησε με τη Φαίη Παστάκα, μια γυναίκα με μεγαλείο ψυχής και χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής, θέλησε απλά να βρει έναν τρόπο να συμπαρασταθεί και να δώσει δύναμη σε έναν δικό της άνθρωπο, ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο, που ο καρκίνος του χτύπησε την πόρτα.


«Ήταν λίγο πριν τις γιορτές όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, σε ένα πρόσωπο που σημαίνει πολλά για μένα, είναι η αγαπημένη μου, η φίλη μου, η γυναίκα εκείνη που μου χάρισε δύο υπέροχα ανίψια, είναι η νύφη μου. Μόλις 35 χρονών. Κλονίστηκε ο κόσμος μου. Ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι για να της δώσω δύναμη να παλέψει, να της δείξω ότι με τη διάγνωση τίποτα δεν γκρεμίζεται. Η αλήθεια είναι ότι μόνο όταν μπαίνει στο σπίτι σου συνειδητοποιείς πόσο δύσκολη είναι η μάχη που δίνουν οι άνθρωποι με τον καρκίνο» αναφέρει. Η ανταπόκριση γυναικών που έχασαν τα φρύδια τους από τις χημειοθεραπείες είναι συγκινητική και κάθε φορά που μια τέτοια ηρωίδα περνάει το κατώφλι της επιχείρησής της, η ίδια παίρνει μεγαλύτερη δύναμη. «Δεν θα σταματήσω ποτέ να το κάνω. Αυτό το δώρο θα υπάρχει πάντα για όσο θα έχω την επιχείρησή μου. Για μένα είναι ένα σπουδαίο μάθημα. Αυτό που προσφέρω δεν είναι τίποτα, μπροστά σε όσα παίρνω εγώ από αυτές τις γυναίκες. Κάθε συνάντηση έχει δάκρυα χαράς. Σε κάθε τέτοιο ραντεβού φτιάχνω και ένα βιντεάκι και το στέλνω στην πολύτιμή μου, για να πάρει δύναμη και να της στείλω μήνυμα αισιοδοξίας».
Εν τω μεταξύ, ήδη η νύφη της Φαίης έχει μπει για τα καλά στη «μάχη» και προχωρά με τις χημειοθεραπείες της. «Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, που νιώθω ανήμπορη. Δεν μπορώ να μπω στη θέση της. Να καταλάβω αυτό που περνάει. Είμαι δίπλα της, αλλά δεν μπορώ να μπω στη θέση της. Έχει δρόμο μπροστά της, αλλά έχει δύο αγγελούδια 5 και 3 ετών για τα οποία παλεύει για να είναι χαρούμενα και να μην καταλάβουν τίποτα» προσθέτει.
Κλείνοντας τη συζήτηση η Φαίη θα πει ότι μέχρι σήμερα δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο σκληρό είναι να παλεύει κάποιος με τον καρκίνο, το σθένος που χρειάζεται, αλλά και τη δοκιμασία που περνά κάποιος όταν έχει χάσει τα μαλλιά και τα φρύδια του. «Η δοκιμασία να χάνει ένας άνθρωπος τα μαλλιά του, τα φρύδια του, ο οποίος προσπαθεί να βρει δύναμη για να παλέψει την ασθένεια του καρκίνου είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθησή του περισσότερο και από την ίδια την ασθένεια. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες είναι πολύ επώδυνο. Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής τους. Το να τις βοηθήσω φτιάχνοντας απλά τα φρύδια τους, να χαμογελάσουν ξανά, είναι για μένα μια συγκλονιστική εμπειρία και με κάνει και μένα να νιώθω υπέροχα. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσω. Θα είμαι εδώ για όλες τις γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass