«Επιδρομή» διαρρηκτών σε εκκλησίες

ΣΠΑΝΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΛΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ -ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΛΟΠΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 20:01

Ναοί και ξωκλήσια βρίσκονται ξανά, τις τελευταίες ημέρες, στο στόχαστρο διαρρηκτών που προκαλούν υλικές ζημιές, σπάζοντας ή παραβιάζοντας πόρτες και παγκάρια για να κλέψουν τα ελάχιστα κέρματα που βρίσκουν.

Όταν σε όλους είναι γνωστό -όπως από καιρό μάλιστα τονίζουν οι επίτροποι- ότι τα παγκάρια των ναών, ειδικά στα μικρά χωριά είναι «άδεια».
Η δαπάνη αποκατάστασης των ζημιών, σε πολλές περιπτώσεις, είναι τελικά κατά πολύ υψηλότερη από την αξία των κλοπιμαίων. Οι κλέφτες ανοίγουν συρτάρια και παγκάρια ψάχνοντας για χρήματα, αλλά στη βιασύνη τους κλέβουν και ασημικά… άνευ αξίας όπως συνέβη προχθές στους Αγίους Ταξιάρχες Κρανιάς όπου έκλεψαν ένα ασημένιο κύπελλο άγνωστης αξίας από άγιο δισκοπότηρο.
Μόνο προχθές Παρασκευή -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. τρεις διαρρήξεις σε ναούς στην Κουλούρα, στην Κρανιά και στον Παλαιόπυργο, ενώ μεσοβδόμαδα έγινε αντιληπτή η διάρρηξη σε ναό στα Αμπελάκια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, οι διαρρήξεις έγιναν όλες σε ένα βράδυ απλά έγιναν αντιληπτές αργότερα.
Η πρώτη κλοπή, που καταγγέλθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, αφορούσε τον ναό της Αγίας Παρασκευής, πάνω από την πλατεία των Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών. Όπου ο κλέφτης αφού έσπασε το κάσωμα της πλαϊνής πόρτας, μπήκε στον ναό και άνοιξε όλα τα ντουλάπια, ενώ από το μεταλλικό κουτί του Φιλόπτωχου Ταμείου έκλεψε περί τα 100 ευρώ, ενώ άλλα 150 ευρώ έκλεψε από το γραφείο του ιερέα.
ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΑ
Προχθές ωστόσο καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. τρεις ακόμα κλοπές ναών που εκτιμάται πως έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Την πρώτη κλοπή κατήγγειλε ο ιερέας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κουλούρα Λάρισας, αφού άγνωστοι δράστες, παραβιάζοντας την πόρτα της ανατολικής εισόδου της εκκλησίας, αφαίρεσαν από το παγκάρι περί τα 100 ευρώ.
Τη δεύτερη κλοπή κατήγγειλε επίτροπος του Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών στην Κρανιά Λάρισας, καθώς οι δράστες το προηγούμενο βράδυ μπήκαν στην εκκλησία παραβιάζοντας τις δύο εξωτερικές πόρτες. Το μόνο που αφαίρεσαν, σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, ήταν ένα ασημένιο κύπελλο άγνωστης χρηματικής αξίας από άγιο δισκοπότηρο. Τέλος, η τρίτη κλοπή καταγγέλθηκε επίσης από επίτροπο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Παλαιόπυργο Αγιάς. Οι δράστες παραβιάζοντας την πόρτα της εκκλησίας έκλεψαν περί τα 100 ευρώ από το παγκάρι, αλλά και από το κουτί του Φιλόπτωχου Ταμείου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass