Θύμα απάτης 53χρονη Λαρισαία

Παρήγγειλε γάντια μιας χρήσης στην Ολλανδία και της έφαγε τα χρήματα σεσημασμένος Πορτογάλος

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 21:01

Ένας 34χρονος Πορτογάλος, γνωστός για απάτες σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. και τις πορτογαλικές αρχές είναι, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο δράστης απάτης μέσω διαδικτύου και ειδικότερα με τις ψεύτικες ιστοσελίδες.


Θύμα της απάτης μια 53χρονη Λαρισαία η οποία τον περασμένο Αύγουστο παρήγγειλε σε ολλανδική εταιρεία, 56 κιβώτια με γάντια νιτριλίου και latex έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.
Η συμφωνία για την αγοραπωλησία έγινε στις 26 Αυγούστου μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (και άλλων εφαρμογών) της ολλανδικής εταιρείας, ενώ με έμβασμα μετέφερε τα χρήματα από τον λογαριασμό της σε τράπεζα της Πορτογαλίας.
Η 53χρονη Λαρισαία αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος της όταν, με τη μεταφορά των χρημάτων, της απεστάλη κωδικός εντοπισμού της παραγγελίας σε μεταφορική εταιρεία. Όταν αναζήτησε την ιστοσελίδα της μεταφορικής εταιρείας διαπίστωσε ότι η έδρα της εταιρείας ήταν όμοια με αυτή της ολλανδικής εταιρείας που παρήγγειλε τα γάντια.
Η απάτη επιβεβαιώθηκε όταν στην προσπάθειες της 53χρονης να επικοινωνήσει με τις δυο εταιρείες, δεν απαντούσε καμία. Έτσι κατήγγειλε την απάτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, από την έρευνα της οποίας – σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας προέκυψε ότι ο λογαριασμός ανήκει στον 34χρονο Πορτογάλο, ο οποίος είναι γνωστός στις πορτογαλικές αρχές για ανάλογα αδικήματα.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass