Με προκρατήσεις δουλεύουν τα ξενοδοχεία της Λάρισας

ΣΤΟ 50% Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ * Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2021 18:25
Δεν γίνονται κρατήσεις για τις γιορτές, σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάνου Δεν γίνονται κρατήσεις για τις γιορτές, σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάνου

Της Νατάσας Πολυγένη

Δύσκολα θα είναι και τα φετινά Χριστούγεννα για τους ξενοδόχους της Λάρισας. Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τον κλάδο που αγωνίζεται για την επιβίωσή του και δυστυχώς δεν μπορεί να αισιοδοξεί ότι η χρονιά θα κλείσει καλά, ιδιαίτερα τώρα με την επιδείνωση των υγειονομικών συνθηκών και της παραλλαγής «Όμικρον» που φέρνει νέα μέτρα. Στον νομό Λάρισας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού η απόφαση για να μη λειτουργήσει το Πάρκο των Ευχών, αλλά και το καθυστερημένο άνοιγμα των θεματικών χριστουγεννιάτικων πάρκων σε Τρίκαλα και Βόλο, δεν έφερε τις αναμενόμενες κρατήσεις. Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουν οι ξενοδόχοι αναφέρεται η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάνου, η οποία τονίζει ότι από τη στιγμή που ξανάνοιξαν τα ξενοδοχεία, εδώ και 6 μήνες δηλαδή, η κατάσταση είναι δύσκολη. Όσον αφορά την περίοδο που διανύουμε αναφέρει ότι η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 50% και αφορά κυρίως προκρατήσεις. «Δεν δουλεύουμε με κρατήσεις αλλά με προκρατήσεις και στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Για τα Σαββατοκύριακα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η πληρότητα φαίνεται να κυμαίνεται γύρω στο 50%, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτό το ποσοστό αφορά μόνο την περίοδο των γιορτών, ενώ στο μεσοδιάστημα οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, δεν μιλάμε για κέρδη, μιλάμε απλά για επιβίωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, η κ. Παπαϊωάννου αναφέρεται και σε μία ακόμα παράμετρο που δυσκολεύει την κατάσταση με τα ξενοδοχεία στην πόλη και έχει να κάνει με το έξυπνο σύστημα ελέγχου διέλευσης αυτοκινήτων στους πεζόδρομους, τα αναδυόμενα κολονάκια. «Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι στις νέες συνθήκες και ευτυχώς έχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων. Απλώς είναι λίγο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να είμαστε σε επικοινωνία με τον πελάτη για να μας δώσει τις πινακίδες του και εμείς να τις δώσουμε στο κέντρο του Δήμου ώστε να μπορέσει να περάσει για να βάλει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Υπάρχουν κάποια ζητηματάκια και προσπαθούμε να τα λύνουμε άμεσα» σημειώνει.
Οσον αφορά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία της Λάρισας, η κ. Παπαϊωάννου σημειώνει: «Υπάρχει μια φοβία στον κόσμο. Το «μπούλινγκ» του κορονοϊού έχει αλλάξει τη συμπεριφορά του κόσμου. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και να μείνουμε όρθιοι. Τα έξοδα έχουν ανέβει, αλλά όλοι μας έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας. Τα ξενοδοχεία στη Λάρισα, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους έως και σήμερα, λειτουργούν υποδειγματικά, τηρώντας επιμελώς όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, με σχετική εκπαίδευση του προσωπικού τους, συμμορφούμενα πλήρως με τους αυστηρούς κανόνες του Ειδικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα Ξενοδοχεία».
Τέλος, η κ. Παπαϊωάννου σχολιάζει ότι οι φετινές γιορτές δεν θυμίζουν σε τίποτα τις γιορτές προ κορονοϊού, στη Λάρισα. «Η ατμόσφαιρα και η διάθεση είναι διαφορετική και δεν αφορά μονάχα τον κλάδο μας. Ο κόσμος έχει παγώσει και υπάρχει μια πικρία» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass