Δύο κυκλικοί κόμβοι στην Ελασσόνα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2021 15:00

Τη μελέτη για τη διαμόρφωση δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων εντός σχεδίου πόλεως Ελασσόνας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία χρηματοδοτεί και υλοποιεί τη διαμόρφωση των κόμβων.


Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας σχολιάζοντας την έγκριση της μελέτης δήλωσε: «Οι δύο κυκλικοί κόμβοι αποτελούν εμβληματικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης στο ύψος της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως και στη νότια είσοδο της πόλης στο ύψος του δημόσιου κτηνιατρείου. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό για την απόφαση να συμπεριλάβει τους δύο αυτούς κόμβους στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της παρέμβασης για λόγους ασφαλείας πεζών και οδηγών, προσφέροντας παράλληλα στην ανάπλαση των δύο χώρων και στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Η μελέτη που ετοίμασε η υπηρεσία μας με τη συνδρομή της εξωτερικής συνεργάτιδας τοπογράφου μηχανικού κ. Μ. Καφφέ αποτελεί τη βάση ενός μεγάλου έργου από την Περιφέρεια για τον Δήμο. Εκτός απροόπτου, μέσα στο 2022 οι δύο κυκλικοί κόμβοι της Ελασσόνας θα δοθούν σε πλήρη κυκλοφορία, επιλύοντας χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα στον ιστό της πόλης».
Η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικών κόμβων, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης, πεζοδρόμια περιμετρικά του κόμβου, δημιουργία παράδρομου, διαβάσεις πεζών, κεντρικές πλακοστρωμένες νησίδες, μονοδρομήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 2,5 τόνων σε ορισμένες εξόδους, επίστρωση της οδού με κυβόλιθους, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, χώρους στάθμευσης, διαβάσεις ΑμεΑ σε πεζοδρόμια και νησίδες, διαμόρφωση παρτεριών, φρεάτια απορροής ομβρίων, φωτισμό με λαμπτήρες LED, αυτόματη άρδευση πρασίνου.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ
Ο πρώτος κόμβος K1 βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μητροπολίτη Ιακώβου. Πρόκειται για τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης και είναι ένας από τους πιο κεντρικούς κόμβους της πόλης της Ελασσόνας (πλησίον Δημαρχείου Ελασσόνας και Kεντρικής πλατείας). Στον κόμβο αυτόν συμβάλλει η Ε.Ο. Ελασσόνας -Δεσκάτης μέσω της γέφυρας του Ελασσονίτη ποταμού.
Ο δεύτερος κόμβος Κ2 βρίσκεται στη συμβολή των οδών 6ης Οκτωβρίου, Δημητρίου (σύνδεση με Ν.Ε.Ο. Λάρισας) και της Π.Ε.Ο. Λάρισας στα όρια της πόλης. Στον κόμβο αυτόν συμβάλλει η οδός Δημητρίου που μέσω των οδών ανατολικής παράκαμψης και 25ης Μαρτίου παραλαμβάνει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων της Ν.Ε.Ο. Λάρισας προς Κοζάνη και Δεσκάτη και η Π.Ε.Ο. Ελασσονας-Λάρισας που επικοινωνεί με πολλούς οικισμούς του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass