ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ανοίγει ο... φάκελος των Παιδικών Σταθμών

* Αιχμές Καλογιάννη και ερωτηματικά για τις ελλείψεις

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:57

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Ο... φάκελος των Παιδικών Σταθμών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους χειρισμούς της απελθούσας δημοτικής αρχής, ώστε σήμερα να μην μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως, φαίνεται να ανοίγει την ερχόμενη Κυριακή καθώς συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αμέσως μετά τις προγραμματισμένες δημαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημ. Συμβουλίου και τη συγκρότηση των διάφορων επιτροπών.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, είχε χθες συνάντηση με τους εκπροσώπους των παρατάξεων στον Δήμο όπου συμφωνήθηκε η σύγκληση του έκτακτου Συμβουλίου για να δρομολογηθούν λύσεις στο θέμα των Παιδικών Σταθμών.

Αναφερόμενος στην πρώτη αυτή συνάντηση ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να καθιερώσει αυτές τις συναντήσεις για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο ώστε να υπάρχει καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογιάννης εξηγώντας τα της σύγκλησης του έκτακτου Δ.Σ., είπε ότι εκεί θα αποφασιστεί η πρόσληψη συμβασιούχων δύο μηνών προκειμένου να εξασφαλιστεί ο χρόνος που απαιτείται ώστε να πιεστεί το υπουργείο μήπως και οι 16 προσλήψεις που εγκρίθηκαν μέσω ΑΣΕΠ γίνουν περισσότερες, αλλά και εάν είναι δυνατόν να προσληφθεί  προσωπικό από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που δεν ζητήθηκε και αποτελεί μια σοβαρή παράληψη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

«Αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα), θα έχω συνάντηση στην Αθήνα με τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Εσωτερικών για να πιέσουμε να λυθούν τα ζητήματα αυτά, όσο γίνεται πιο γρήγορα» επισήμανε ο δήμαρχος.

Η... «ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ»;

Απαντώντας για το τι και το γιατί, ο κ. Καλογιάννης ήταν σύντομος αλλά περιεκτικός θέτοντας ουσιαστικά ένα... κουίζ για εύκολους λύτες για την όλη τακτική.

“Υπάρχει, διευκρίνισε, ένα ποσοστό παιδιών που ζητείται μέσω της ΕΕΤΑΑ για το οποίο επιχορηγούνται τα τροφεία και τα ποσά για το εκπαιδευτικό προσωπικό από το ΕΣΠΑ . Υπάρχει η δυνατότητα αυτό το ποσοστό να είναι στο ύψος του 70% των θέσεων της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών.

Όμως, το ποσοστό των παιδιών που ζητήθηκε, ήταν εξαιρετικά μικρό, όταν όμοροι δήμοι, όπως ο Βόλος και τα Τρίκαλα έχουν ζητήσει το 70%.

Τα κονδύλια αυτά που ζητούνται από το ΕΣΠΑ καλύπτουν τα τροφεία των παιδιών και τις μισθοδοσίες του βοηθητικού και του επιστημονικού προσωπικού. Αυτό το προσωπικό όμως δεν ζητήθηκε. Πρόκειται για το διδακτικό προσωπικό που αναλογεί στον αριθμό των 500 παιδιών που έχουν εγκριθεί. Εάν αυτό το προσωπικό ο δήμος το ζητούσε, αυτή τη στιγμή θα είχαμε έγκριση προσλήψεων, περίπου 30-40 ανθρώπων ακόμα, οι οποίοι χάθηκαν, επειδή ακριβώς δεν ζητήθηκαν.

...Βέβαια, κατέληξε, δεν ξέρω γιατί συνέβαινε αυτό, αυτό που ξέρω είναι ότι οι αιτήσεις για τα παιδιά που αφορούν στην κανονική διαδικασία και τους συμβασιούχους εκτός ΕΣΠΑ γινόταν στον Δήμο, ενώ οι αιτήσεις για τα παιδιά που ήταν μέσω ΕΣΠΑ γίνονταν στην ΕΕΤΑΑ με ηλεκτρονικό τρόπο και με μοριοδότηση. Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά σας...».

Μάλλον λοιπόν αναμένεται θερμό το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η... συζήτηση επίσης αναμένεται να είναι εφ΄ όλης της ύλης!

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass