«Χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΠΑΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑμεΑ»

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 15:29

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία» διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.


Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με χαιρετισμούς που απηύθυναν, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., Αστ. Μαντζιώκας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το σύνολο των συμμετεχόντων για την παρουσία τους, στάθηκε «στον ρόλο ευθύνης και υποχρέωσης που καλείται να διαδραματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την ισότιμη αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, με σεβασμό στα δικαιώματα και την προσωπικότητά τους».
Ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμος, ο οποίος εξήρε την προσφορά των αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο και τον τρόπο αντιμετώπισης των Ατόμων με Αναπηρία, λειτουργώντας και ως Σώμα κοινωνικών λειτουργών, ενώ τόνισε ότι τα Άτομα με Αναπηρία αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό όλων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και αστυνομικών Υπηρεσιών, επισήμανε τα έργα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια για τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία, δημιουργώντας συνθήκες ίσων ευκαιριών και ομαλής προσβασιμότητας.
Ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και στην προστασία των έννομων δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο αυτονομίας τους, ενώ τόνισε την ανάγκη μη απομόνωσης των ατόμων αυτών και υποστήριξής τους από τους αρμόδιους φορείς.
Ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Στ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέπτυξε το πρόβλημα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, αναφερόμενος παράλληλα στον καθημερινό αγώνα όλων μας ενάντια στις προκαταλήψεις και την ανισότητα.
Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμητρα Παππά, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις που ανέλαβε το Κέντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τα Άτομα με Αναπηρία, απαρτιζόμενο από καταρτισμένη ομάδα επιστημόνων, ενώ τόνισε ότι κοινό όραμα αποτελεί η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων αυτών.
Στο δεύτερο σκέλος της ημερίδας, αναπτύχθηκε η θεματολογία της από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, Στέφ. Πάικο, ο οποίος έθιξε το θέμα της προσβασιμότητας ως κλειδί για την εξάλειψη των διακρίσεων, ενώ επισήμανε τις αρχές και αξίες που διέπουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα παρέθεσε παραδείγματα ομαλής πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, χωρίς διακρίσεις, καθώς και στον τρόπο που μπορεί να συμβάλει σε αυτό η ΕΛ.ΑΣ. και οι λοιποί φορείς.
Η ψυχολόγος της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, Μαρ. Κορώνη, η οποία έδωσε τον άξονα ψυχολογικής διάστασης μιας αναπηρίας, αναφερόμενη παράλληλα στις ψυχολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, στα στάδια προσαρμογής, καθώς και την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και ενσωμάτωση.
Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, Αθ. Κουλούρη, ο οποίος σκιαγράφησε τα προβλήματα στην κυκλοφορία των ΑμεΑ, ιδίως εντός του αστικού ιστού, αναδεικνύοντας την ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης όλων των αρμόδιων φορέων. Την ημερίδα συντόνισε ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ, Πέτρ. Παπαδημητρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass