ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Να μην επιστραφούν οι κρατικές ενισχύσεις

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 18:26

Εμμένει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης στο αίτημά του, που εκφράζει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, για δραστικά μέτρα στήριξης του επιχειρείν που πλήττεται από τη δυσμενή συγκυρία της πανδημίας.


Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητάει να μην αξιωθεί από την Πολιτεία η επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων στις επιχειρήσεις, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής: «Από τον προηγούμενο μήνα, με Αναφορά (αριθμ. πρωτ. 477/ 19.11.2021) που υπέβαλα προς το Υπουργείο Οικονομικών, μετέφερα το επιτακτικό αίτημα της αγοράς και του εμπορικού κόσμου, μέσω της κοινής επιστολής της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας και των επιχειρηματικών φορέων της Π.Ε. Λάρισας, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη στις επιχειρήσεις, που ακόμη πλήττονται οικονομικά, παρά το γεγονός της λειτουργίας τους. Η απάντηση που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο ήταν ασαφής και παραπλανητική και τη γνωστοποιώ προς γνώση του επιχειρηματικού κόσμου.
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσα από μια διαρκή διαδικασία αξιολόγησης και εκτίμησης των παραμέτρων που επηρεάζουν κάθε φορά την αγορά, προχωρεί κατά περίπτωση στις εκάστοτε προσαρμογές με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας υπόψη και τον βαθμό στον οποίο μπορούν να επηρεαστούν οι διάφοροι κλάδοι της αγοράς και γίνεται κάθε προσπάθεια για εξομάλυνση των όποιων ανισοτήτων και πάντα στο πλαίσιο των εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19».
Καμία απάντηση για το καίριο αίτημα για μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε επιχορήγηση, για Προκήρυξη νέου κύκλου μη επιστρεπτέας προκαταβολής, για απαλλαγή των επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη που πλήττονται άμεσα από τα νέα μέτρα, για διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά μέσα στην πανδημία, για επιδότηση του κόστους ενέργειας στις επιχειρήσεις, για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις από όλους τους παρόχους ενέργειας για τις επιχειρήσεις.
Ήδη με σημερινή του επιστολή και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά τη μη επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ώστε οι 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, αλλά και να διατηρήσουν και γιατί όχι να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.
Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δημοσιονομικά εφικτό, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημειώνει ότι το επιστρεπτέο ποσό, από πλευράς των επιχειρήσεων, θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν στον υπολογισμό του «De Minimis».
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, που έχει διαμηνυθεί πολλαπλώς στον υπουργό Οικονομικών, ώστε να μη ζητηθεί η επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων στην υπάρχουσα οικονομική συγκυρία. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα, στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και μάλιστα εν μέσω νέων περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, να μπορέσουν να επιστρέψουν, έστω και με δόσεις, τα συγκεκριμένα ποσά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass