Αύριο στη 1 το μεσημέρι η κηδεία του Γιάννη Φλώρου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2021 12:41

Αύριο στη 1 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου Λάρισας, θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Υγείας και νομάρχη Λάρισας Γιάννη Φλώρου που έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Η σορός του θα βρίσκεται στον ναό από τις 12.30, ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει στον οικογενειακό τάφο στο Παλιό Κοιμητήριο της πόλης.


Στο μεταξύ συλλυπητήρια μηνύματα, ψηφίσματα και δηλώσεις αναγνώρισης της προσωπικότητας, της προσφοράς και του ήθους του εκλιπόντος υπήρξαν χθες από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον τ. νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό και τη Ν.Ε. Λάρισας του ΚΙΝΑΛ.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ειδικότερα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δήλωσε πως «ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός, συνεπής και σεμνός αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έφυγε από κοντά μας. Ο Γιάννης Φλώρος συνέδεσε την επιστημονική του πορεία, υπηρετώντας ανιδιοτελώς τους πάσχοντες συμπολίτες του, με την ενεργό πολιτική του δράση. Βρέθηκε από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν ένας από τους δώδεκα πρώτους βουλευτές του Κινήματος και διετέλεσε υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την εντιμότητα και τη μεγάλη του προσφορά στην παράταξή μας και τη χώρα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
«Η Λάρισα αποχαιρετάει με σεβασμό και εκτίμηση έναν σπουδαίο άνθρωπο και πολιτικό, τον Γιάννη Φλώρο, δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Έναν άνθρωπο με λαμπρή πορεία στην πολιτική, μια προσωπικότητα με ευρύτατη αποδοχή από τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για το ήθος, την απλότητα και την ανιδιοτέλειά του. Ήταν πραγματικά ξεχωριστή η σχέση που είχε ο Γιάννης Φλώρος με τον κόσμο. Σχέση που οικοδόμησε όταν ακόμη ως νέος γιατρός βρισκόταν δίπλα στον συνάνθρωπο, όποτε τον καλούσε το καθήκον, με ανθρωπιά και ήθος, χωρίς ιδιοτέλεια και δεύτερες σκέψεις. Βαθιά δημοκράτης πολιτικός, με αγώνες ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, βρισκόταν επί σειρά ετών στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τιμώντας έτσι τη διαρκή σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τους πολίτες, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός, ως πρώτος αιρετός νομάρχης, ως δημοτικός σύμβουλος της Λάρισας. Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Η Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΙΝΑΛ
«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον γιατρό, τον πολιτικό, τον άνθρωπο, τον σύντροφο Γιάννη Φλώρο, τονίζεται σε μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ. «Ο δικός μας «μπάρμπα Γιάννης» που έγραψε ιστορία με τους αγώνες του από την κατοχή έως τη μεταπολίτευση, υπηρέτησε την παράταξή μας με σύνεση και ήθος, τιμιότητα και ανθρωπιά, αφήνοντας στις επόμενες γενιές ένα σπουδαίο έργο. Από το Υπουργείο Υγείας έως και την αυτοδιοίκηση, ως ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο πολιτικός, αλλά και ο γιατρός όλων των δημοτών. Υποκλινόμαστε στη μεγάλη προσωπικότητά σου και σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες. Καλό παράδεισο μπάρμπα Γιάννη!».
Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η λύπη και η θλίψη όλων μας για την απώλεια του Γιάννη Φλώρου, δήλωσε ο τ. νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός. Η Λάρισα έχασε μια μεγάλη προσωπικότητα, η ιστορία του Νομού μας όμως κέρδισε ένα σημαντικό κεφάλαιο. Αγωνιστής από τη νιότη του, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και διαρκώς παρών στους κοινωνικούς αγώνες για πρόοδο και δημοκρατία, ο Γιάννης Φλώρος έγραψε τη δική του ιστορία. Με τον Γιάννη Φλώρο υπηρετήσαμε μαζί τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τόσο ως Αντιπολίτευση, όσο και αργότερα που είχα την τιμή να τον διαδεχτώ στη θέση του νομάρχη Λάρισας. Είχαμε μια άριστη συνεργασία σε πολιτικό, αλλά και ανθρώπινο επίπεδο. Σεβαστήκαμε απόλυτα το έργο του, αναγνωρίσαμε την προσφορά του στο νομό και τον τιμήσαμε εν ζωή ως άνθρωπο, ως γιατρό και ως αυτοδιοικητικό. Είναι σημαντικό ότι και μετά τη θητεία του, τον Γιάννη Φλώρο τον καλούσαμε στη Νομαρχία και αυτός πάντα ανταποκρινόταν και ανταλλάσσαμε απόψεις γιατί ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την προκοπή του τόπου μας. Κυρίως όμως θα θυμόμαστε πάντοτε όλοι την αξιοπρέπεια, την ευπρέπεια και την ευγένεια της ψυχής που αντανακλούσε ως άνθρωπος. Και είναι αυτό που μας έμαθε με τη ζωή του ο αγαπημένος μας «μπάρμπα Γιάννης». Ότι η πεμπτουσία της πολιτικής είναι η ανθρωπιά. Σήμερα, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου στη Νομαρχία Λάρισας, καταθέτουμε ευλαβικά τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας στον πολιτικό Φλώρο, στον νομάρχη Φλώρο, κυρίως όμως στον Άνθρωπο και γιατρό Φλώρο. Ειλικρινή συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass