ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ

Ειρήνη συ τω αναγιγνώσκοντι...

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2014 13:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:50

 Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Παλιά, αν έβλεπες κάποιον να διαβάζει στην παραλία, ήταν σίγουρα ξένος τουρίστας. Τα τελευταία χρόνια όμως το καλοκαιρινό διάβασμα στην αμμουδιά έχει κατακτήσει και τους ντόπιους, τους ιδιοκτήτες αυτής της θαυμαστής παραθαλάσσιας γης.

Μαζί με τις πετσέτες και τα αντηλιακά, οι περισσότεροι Λαρισαίοι κουβαλούν πια και αναγνώσματα στις τσάντες θαλάσσης. Ιδίως όταν πρόκειται για μικρές παρέες, στις πολυπληθείς επικρατεί το παρεΐστικο κλίμα που συνήθως απαγορεύει την απομόνωση της ανάγνωσης.

Ρακέτες οι αθλητικοί τύποι και βουτιές, τσαλαβουτήματα, τα κινητά σε υπερωρίες, ηλιοθεραπεία με τις ώρες οι γυναίκες, αν κι αυτή συνδυάζεται εύκολα με το διάβασμα, την κάνει λιγότερο μονότονη. Και μέσα σ΄ όλα τα υπόλοιπα και το σπορ του διαβάσματος στην παραλία. Κόσμος αφοσιωμένος, φυλλομετρώντας ήρεμα σελίδες. Ειρήνη συ τω αναγιγνώσκοντι...

Διάβασμα, κι όχι μόνο από τους κουλτουριάρηδες, αν κι αυτοί λογοτεχνία προτιμούν, δεν ενδείκνυται η αμμουδιά για βαριά αναγνώσματα. Πολύς κόσμος πια αφοσιώνεται στη μελέτη παραλιακώς. Εφημερίδες κυρίως και περιοδικά, ευκολοχώνευτα αθλητικά και λάιφ στάιλ με τη σχετική ειδησεογραφία να φουντώνει την καλοκαιρινή περίοδο. Αλλά και πολλά βιβλία, έχουν φτηνύνει κιόλας, υπάρχει κι ο δανεισμός από φίλους...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass