Διεκδικεί πρωτιά σε πυρκαγιές ο ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2014 19:02 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:48

Ως ευκαιρία θεωρεί η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, την επερχόμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, για να αποκατασταθούν αδικίες ετών στο ν. Λάρισας. Σε ανακοίνωσή της, με τίτλο « Αν όχι τώρα… Πότε», καλεί τους αιρετούς του νομού να συμπορευτούν μαζί της και να ασκήσουν την ανάλογη πίεση προς την κεντρική εξουσία. Αναλυτικά, αναφέρει:    

«Για άλλη μια χρονιά ο νομός Λάρισας διεκδικεί την πρωτιά σε πυρκαγιές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και το φετινό καλοκαίρι δεν έλειψαν και πυρκαγιές οι οποίες σχετίζονται  με την καύση αγροτικών εκτάσεων π. χ καλαμιές, εξαιτίας των οποίων  καίγονται  δασικές εκτάσεις αλλά και περιουσίες συμπολιτών μας ,λόγω της αδιαφορίας των όσων ευθύνονται για αυτές.

Έχουμε πολλές φορές τονίσει τόσο την έλλειψη προσωπικού όσο και οχημάτων σε όλες τις υπηρεσίες του νομού μας καθώς επίσης έχουμε καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση στην ομοσπονδία μας για την αναβάθμιση όλων των σταθμών και κλιμακίων του. Χαρακτηριστική  είναι   η  υπερπροσπάθειας που καταβάλουν οι συνάδελφοι μας στο κλιμάκιο των Φαρσάλων.

Από την αρχή του έτους οι 10 μόνιμοι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν33 αστικά συμβάντα,12παροχές βοηθείας και  94 δασικές  πυρκαγιές. Αν δεν γίνει και τώρα σταθμός Δ΄ Τάξης και να στελεχωθεί με το προβλεπόμενο προσωπικό, πότε θα γίνει;

Η  ίδια υπερπροσπάθεια  καταβάλλεται και από τους   συναδέλφους μας που υπηρετούν στο κλιμάκιο της Αγιάς, στον σταθμό Ελασσόνας και στη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Ευελπιστούμε ότι με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκατασταθούν οι αδικίες τόσων  ετών, γι αυτό και καλούμε τους αιρετούς του νομού μα,ς να συμπορευτούν μαζί μας και να ασκήσουμε την ανάλογη πίεση προς την κεντρική εξουσία, ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Καθήκον των πυροσβεστών είναι η προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών, χρέος της εκάστοτε εξουσίας η ενίσχυση του νομού μας με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, με κάθε αυταπάρνηση, η κεντρική εξουσία απλά ας κάνει το χρέος της.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass