Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση της ΧΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2014 19:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:46

Οι οργανώσεις Θεσσαλίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους  σημειώνουν πως «καμία ανοχή στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τα τελευταία χρόνια, στην ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία διαρκούς εκφασισμού στην οποία συμμετέχουν, με διαφορετικούς ρόλους και ταχύτητες, διάφοροι κοινωνικοί και πολιτικοί μηχανισμοί. Η Χ.Α  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος εξωτερίκευσης αυτής της προσπάθειας έχοντας την στήριξη τόσο του συστήματος όσο και των media, οι οποίοι ανάλογα με την συγκυρία την παρουσιάσουν πότε ως εγκληματική οργάνωση πότε ως φιλανθρωπικό ίδρυμα (πάντα βέβαια μόνο για Έλληνες), παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ας αναλογιστούμε, όμως, τα γεγονότα. Πώς να ξεχάσουμε τα τάγματα εφόδου, τις επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, τους τραμπουκισμούς αγωνιστών; Πώς να ξεχάσουμε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα σχεδόν ένα χρόνο πριν; Αν δούμε μόλις αυτόν τον χρόνο οι φασίστες δεν άλλαξαν τρόπο πλεύσης. Οι όποιες διώξεις και οι όποιες φυλακίσεις των πρωτοπαλίκαρων της συμμορίτικης οργάνωσης και οι διαβεβαιώσεις  της κυβέρνησης για απόδοση «δικαιοσύνης» μερικούς μήνες πριν έχουν μπει ήδη στο χρονοντούλαπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η άδεια του προφυλακιστέου Ηλιόπουλου (και άλλων) για να ορκιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας. Η απόφαση αυτή νομιμοποιεί τη δράση της νεοναζιστικής ΧΑ μέσα στις αίθουσες των περιφερειακών συμβουλίων με τις παρατάξεις του δικομματισμού να τηρούν σιωπή ιχθύος.

Εμείς, δεν θα σιωπήσουμε.  Δεν μας φοβίζουν.  Στέλνουμε  ηχηρό μήνυμα ότι οι φασίστες και οι νεοναζί δεν χωράνε στις πόλεις και τις γειτονίες μας.  Όσο και αν αυτοί προσπαθούν να κερδίσουν χώρο στις συνειδήσεις εμείς θα είμαστε εκεί να αγωνιζόμαστε  για δημοκρατία και ελευθερία, να παλεύουμε για τις ζωές μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο της Θεσσαλίας αύριο Παρασκευή στις 6.30 έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass