ΙΣΧΥΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Χ.Α.

Υπό αστυνομικό «κλοιό» η ορκωμοσία Αγοραστού

* «Ο φασισμός δεν χωρά στη Θεσσαλία» τονίζουν αντιφασιστικές κινήσεις ενόψει της έλευσης Ηλιόπουλου

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2014 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:45

 

Υπό αυστηρό αστυνομικό «κλοιό» θα γίνει τελικά αύριο Παρασκευή, η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με το ΔΩΛ να βρίσκεται στο μέσον της πολιτικής αντιπαράθεσης χρυσαυγιτών και αντιφασιστών.

Η παρουσία στην ορκωμοσία, του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας και περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου και το κάλεσμα παράλληλα της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Λαού, υποχρέωσε την ΕΛ.ΑΣ. στη λήψη πρόσθετων μέτρων αστυνόμευσης.

Ως πιθανή εκτιμάται και η διοργάνωση παράλληλα αντισυγκέντρωσης, ενώ ήδη αντιφασιστικές οργανώσεις της Θεσσαλίας σημειώνουν πως «ο φασισμός και ο ναζισμός δεν χωράνε ούτε στη Λάρισα, ούτε στη Θεσσαλία, ούτε πουθενά!».

Η πρώτη επίπτωση των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν αύριο βράδυ ήταν να ικανοποιηθεί τελικά, από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό το αίτημα που υπέβαλε χθες η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας να αναβληθεί προσωρινά ο αγώνας, για το κύπελλο ποδοσφαίρου, μεταξύ της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Βόλου, που είχε προγραμματισθεί για τις 9 αύριο το βράδυ, στο στάδιο Αλκαζάρ.

Οι δύο παράλληλες εκδηλώσεις θα απαιτούσαν αυξημένη αστυνομική παρουσία και αυτό που προτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν το αίτημα της αναβολής του ποδοσφαιρικού αγώνα, αφού ήδη ισχυρές δυνάμεις αποφασίσθηκε να βρεθούν έξω από το Ωδείο, προκειμένου οι συμμετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις, αν γίνουν δύο συγκεντρώσεις, να μην έρθουν σε «επαφή»

Η Χρυσή Αυγή ωστόσο καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης για τον φυλακισμένο βουλευτή της που, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, αναδείχθηκε επίσης και περιφερειακός σύμβουλος καθώς κατήλθε ως επικεφαλής της κίνησης «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία».

Η Χ.Α. με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους «συναγωνιστές να δώσουν δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τον πολιτικό κρατούμενο Παναγιώτη Ηλιόπουλο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 29 Αυγούστου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού) στις 19:00».

Υπενθυμίζεται πως η ορκωμοσία έχει ορισθεί για αργότερα, στις 8.30 το βράδυ, ενώ και άλλοι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α. έλαβαν ειδική άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να ορκιστούν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Σημειώνεται επίσης ότι ο Παν. Ηλιόπουλος θα παραστεί στην ορκωμοσία κάτω από ξεχωριστά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της μεταγωγής από τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ

Η παρουσία Ηλιόπουλου στη Λάρισα προκάλεσε την αντίδραση κινήσεων όπως η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Καρδίτσας, το Στέκι Roso Nero Τρικάλων και η Αντιφασιστική Δράση Σκιάθου που σημειώνουν πως «ο φασισμός δεν χωρά στη Θεσσαλία!».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των αντιφασιστικών κινήσεων «η συγκέντρωση την οποία καλεί η Χρυσή Αυγή την Παρασκευή 29/8 στη Λάρισα, με αφορμή την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, παρουσία του προφυλακισμένου βουλευτή Π. Ηλιόπουλου, αποτελεί προσπάθεια νομιμοποίησης και υποστήριξης της δολοφονικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ευθύνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζτάτ Λουκμάν, καθώς και για εκατοντάδες ακόμη αιματηρές επιθέσεις (κάποιες θανατηφόρες) με ρόπαλα, μαχαίρια και κάθε άλλο είδος όπλων.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί όποιον αντιστέκεται (αγωνιστές εργαζόμενοι, απεργοί, στελέχη της Αριστεράς και των κινημάτων) και όποιον είναι διαφορετικός απέναντι στα ναζιστικά πρότυπά τους (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, ΑΜΕΑ).

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τι πέρασε ο λαός μας κάτω από την μπότα της ναζιστικής κατοχής (το σύμβολο της οποίας ο Κασιδιάρης έχει ζωγραφισμένο στο χέρι του) και κάτω από το ζυγό των δικτατορικών καθεστώτων. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα εκατομμύρια θύματα του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Φράνκο τους οποίους οι χρυσαυγίτες υμνούν.

Σε αυτή τη ναζιστική οργάνωση και όχι σε κάποιο παρθεναγωγείο είναι ηγετικό στέλεχος ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι. Σήμερα όλοι αυτοί το παίζουν «αθώες περιστέρες» και «αγωνιστές που διώκονται» και αρνούνται με ευκολία τη ναζιστική ιδεολογία τους, παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες τους με ναζιστικά σύμβολα. Άλλοι πάλι τα βρόντηξαν και κοίταξαν να σώσουν το τομάρι τους, όπως ο Χρ. Αλεξόπουλος (πρώην βουλευτής της ΧΑ στη Λάρισα ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε μετά τις αποκαλύψεις) και ο Στ. Μπούκουρας που έμεινε στην ιστορία για λεβέντικο κλάμα που έριξε στη βουλή...

Τα ψέματα των χρυσαυγιτών δεν πρέπει να μπερδεύουν κανέναν! Η Χρυσή Αυγή, όπως και ο φασισμός ιστορικά, αποτελεί το σιδερένιο χέρι του καπιταλισμού απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Για αυτό και το σύστημα, παρά τις προφυλακίσεις, ούτε θέλει ούτε και μπορεί να τους ξεριζώσει. Αντίθετα το «βαθύ κράτος» (αστυνομία, στρατός, μυστικές υπηρεσίες) μέρος του αστικού πολιτικού προσωπικού (Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης κα) αλλά και τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου (εφοπλιστές) στηρίζουν με χίλιους τρόπους τους φασίστες.

Μόνο η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να συντρίψει μια και καλή το ναζισμό. Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν χωράνε ούτε στη Λάρισα, ούτε στη Θεσσαλία, ούτε πουθενά!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass