Αρμόδιοι οι Δήμοι για τη γέφυρα Νέοι Πόροι-Καστρί Λουτρό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΣ ΣΕ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 15:33

Στους Δήμους Τεμπών και Δίου – Ολύμπου, οι οποίοι έχουν επιχορηγηθεί από τους ΚΑΠ, αλλά και από τα Προγράμματα «Φιλόδημος» και «Τρίτσης» πετάει το μπαλάκι το ΥΠΕΣ, αναφορικά με την κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει οδικά τους Νέους Πόρους με το Καστρί Λουτρό,

απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο «εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ζητούν να κατασκευαστεί γέφυρα, που θα ενώνει τους Νέους Πόρους με το Καστρί Λουτρό. Μας μετέφεραν την αγανάκτησή τους έναντι της Πολιτείας και των ντόπιων αρμόδιων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής τους για τη δυσχερή κατάσταση που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Μας ενημέρωσαν, επίσης ότι, κάθε καλοκαίρι, κυρίως τις βραδινές ώρες, εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάζονται να μετακινούνται σε έναν απαράδεκτο αγροτικό δρόμο 10 χιλιομέτρων, ενώ, αν υπήρχε η ως άνω γέφυρα, η απόσταση Καστρί - Νέοι Πόροι θα μειωνόταν σε μόλις 2 χλμ. όδευσης, χωρίς οδικούς κινδύνους. Λόγω, δε, των ως άνω δυσκολιών στις οδικές προσβάσεις, ζητούν οι ως άνω να ενημερωθούν από την Πολιτεία, πώς θα καταστεί δυνατό να διαφύγουν σε περίπτωση πρόκλησης κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία θα πρέπει να εκκενωθεί μαζικά η περιοχή τους, αφού το καλοκαίρι οι διαμένοντες υπερβαίνουν τους 15.000 κατοίκους και επισκέπτες».
Το ΥΠΕΣ
Στην απάντησή του το ΥΠΕΣ αναφέρει: Από τους Κ.Α.Π. έτους 2020, για την κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έχουν δοθεί στους Δήμους Τεμπών και Δίου - Ολύμπου ποσά ύψους 270.180 ευρώ και 386.310 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ίδια ποσά έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθούν και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Επίσης, στη  βάση  του  Ειδικού  Προγράμματος  Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», οι Δήμοι Τεμπών και Δίου - Ολύμπου χρηματοδοτήθηκαν με τα ποσά των 284.800 και 352.200 ευρώ αντίστοιχα. Ακόμη το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδώσει στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» περί «Ανάπτυξης της υπαίθρου - αγροτική οδοποιία» και ο Δήμος Δίου - Ολύμπου έχει ήδη εντάξει το έργο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Δίου - Ολύμπου» προϋπολογισμού 2.956.978,67 ευρώ. Ο Δήμος Τεμπών υπέβαλε στις 28-05-2021 την πρόταση «Αγροτική οδοποιία Δήμου Τεμπών», προϋπολογισμού 3.156.429 ευρώ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass