«Αστική Αναζωογόνηση» 16 εκατ. ευρώ στη Λάρισα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΣΕ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΗΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ «ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ» ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 21:10

Του Κώστα Γκιάστα
Με δύο σπουδαίες ειδήσεις ήρθε από την Αθήνα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τις οποίες αποκάλυψε χθες το βράδυ στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, όπου και έγινε μετά από καιρό η διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μία αφορά την ένταξη του Δήμου

Λαρισαίων στο Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» και η άλλη σε έξτρα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις εργασίες σε σχολικά κτίρια μετά τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου.
Το πρώτο πρόγραμμα είναι ύψους 16 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τα τέσσερα σημεία στην πόλη της Λάρισας. Είναι για τη διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα μέχρι τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ, την ανακατασκευή του μεγαλύτερου τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου από Καρδίτσης μέχρι το Κλειστό Γυμναστήριο με δύο κυκλικούς κόμβους και την ανάπλαση της κοίτης του Πηνειού. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος, υπάρχει θετική εισήγηση για την πρόταση που κατατέθηκε και πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας να υπάρξει τελική έγκριση.
Το δεύτερο ευχάριστο νέο σχετίζεται με την επιπλέον επιχορήγηση ύψους 1.5 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Λαρισαίων από το Υπουργείο Εσωτερικών (μετά τα 4 εκατ. που πήρε αρχικά) για τις ανάγκες εργασιών σε σχολεία που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό (ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για τη βοήθεια που έδωσε στο θέμα των συναντήσεων).
Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εργασίες που έγιναν στα σχολεία και στάθηκε στο θέμα του 21ου Δημοτικού Λάρισας για το οποίο ανακοίνωσε ότι για μερικές εβδομάδες θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι μαθητές και οι οικογένειές τους, καθώς οι μαθητές θα «μετακομίσουν» στο κτίριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου όπου και θα κάνουν απογευματινά μαθήματα. Αυτό γιατί οι αρχικές εκτιμήσεις από την αρμόδια υπηρεσία δεν ήταν εύστοχες, καθώς βρέθηκαν κι άλλες ζημιές στο κτίριο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε σύσσωμα η ανάγκη αντίδρασης για την κατάργηση λυκειακών τάξεων στη Φαλάνη και στην Κοιλάδα, ενώ το ίδιο ειπώθηκε και για το θέμα της μη μοριοδότησης των παιδιών από σεισμόπληκτες περιοχές.
ΠΕΡΙ ΑΜΑΛ
Όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων καταδίκασαν τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της έλευσης της Αμάλ πριν λίγες ημέρες.
«Με τη Χρυσή Αυγή τελειώσαμε, με τον Χρυσαυγιτισμό όμως δεν τελειώσαμε» είπε ο κ. Καλογιάννης τονίζοντας πως: «Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Είναι καλό να συνταχθούμε σε μια κατεύθυνση. Όχι στη μισαλλοδοξία και τις φασιστικές εκδηλώσεις».
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραλαριώτου είπε «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις. Δεν υπήρξε ανάγκη ανακοίνωσης γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε συνέχεια για τα αυτονόητα. Δεν τιμούν την πόλη αυτά τα γεγονότα. Η Λάρισα έχει αποδείξει αν μπορεί να αφομοιώσει την πολυπολιτισμικότητα. Τα διαπιστευτήριά μας τα έχουμε δώσει. Ίσως η ημερομηνία δεν ήταν κατάλληλη. Συνέπεσε με την απελευθέρωση της Λάρισας», με τον κ. Καλογιάννη να προσθέτει πως «για την 31η Αυγούστου διαχρονικά οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση γίνονται την πρώτη Κυριακή μετά την 31η».
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κρίκης διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν τη ρητορική του μίσους. Ο κ. Γούλας της Πρωτοβουλίας Αξιών είπε πως «δεν μας βρίσκει σύμφωνους αυτή η επιθετικότητα. Διαφωνούμε και συντασσόμαστε με όλους τους προλαλήσαντες. Η Λάρισα έχει δώσει δείγματα για το πώς συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες». Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Γαμβρούλα από την Ορμή Ανανέωσης λέγοντας «εμάς δεν μας προσέβαλε η παρουσία της στην πόλη. Καταδικάζουμε τα όσα έγιναν».
Ο κ. Βαϊούλης από την πλευρά του ως εκπρόσωπος της Λαρισαίων Κοινόν εξήγησε πως η παράταξή τους εξέδωσε κανονικά ανακοίνωση, λέγοντας πως ανέφερε μέσα τα επεισόδια που καταδίκασε, αλλά καταδίκασε και τους «μπαχαλάκηδες» που περιφέρονταν όπως τόνισε στους δρόμους της πόλης. «Εσείς αρνείστε να καταδικάζετε αυτούς που κατέχουν περιοχές της Λάρισας. Αυτό ας το κρίνει ο λαός» είπε απευθυνόμενος στον κ. Καλογιάννη.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Συμφωνία με εμβληματικό χαρακτήρα» χαρακτήρισε τον εξώδικο συμβιβασμό (ένας ακόμα) που επήλθε για την ανάδειξη του χώρου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης. Πρόκειται για τον συμβιβασμό για απαλλοτρίωση που αφορά στο κτίριο στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Βενιζέλου και γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτήν. «Αυτή η προσπάθεια απέδωσε» είπε χαρακτηριστικά. Το σημαντικό είναι πως δεν θα πληρώσουν οι υπόχρεοι τίποτα.
*Πριν την έναρξη της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. «Ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε και μια σεμνή τελετή. Αυτό ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε και αυτό που έχω να πω σαν κατακλείδα είναι πως η παγκόσμια αναγνώριση επιβεβαιώνει τη μεγαλοσύνη του. Δημοκράτης, επαναστάτης, κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, ταυτίστηκε με τις χαρές και τις λύπες. Είναι ο κόσμος μικρότερος με την απώλειά του» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης, ενώ με σπουδαία λόγια μίλησαν και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass