Τα πρωτάκια είχαν την τιμητική τους!

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ -ΦΕΤΟΣ 106 ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 21:05

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου Τριτέκνων νομού Λάρισας,

που θα περάσουν φέτος για πρώτη φορά το κατώφλι των Δημοτικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Ο Λόφος του Μεζούρλου πλημμύρισε χθες από παιδικές φωνές και γλυκά χαμόγελα, αφού τα πρωτάκια είχαν την τιμητική τους και η χθεσινή γιορτή ήταν αφιερωμένη σε εκείνα, αλλά και στους γονείς που σε λίγες μέρες θα πρέπει να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα, τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Δημήτρης Γκόβαρης, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και κατά τη σύντομη ομιλία του του αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που χρόνο με τον χρόνο γίνεται χειρότερο και τόνισε την αναγκαιότητα της στήριξης της Πολιτείας με μέτρα-κίνητρα προς τις μεγάλες οικογένειες. «Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με 106 λιγότερους μαθητές Α’ Δημοτικού από την περσινή σχολική χρονιά και με το κλείσιμο ενός εξατάξιου Δημοτικού Σχολείου» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος της υπογεννητικότητας στη χώρα. Ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Κατσούρας μίλησε στους γονείς και τα παιδιά για το πώς θα γίνει ομαλά η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Τη στήριξή τους στο έργο, τις δράσεις, αλλά και τα αιτήματα του Συλλόγου Τριτέκνων εξέφρασαν κατά τον χαιρετισμό τους οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Ευαγγελία Λιακούλη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Επίσης στην εκδήλωση βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Θεανώ Αστερίου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης. Χαιρετιστήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διανομή δώρων στα πρωτάκια, τσάντες με σχολικά είδη, ενώ το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» κράτησε συντροφιά στους μικρούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης με εικαστικά, χειροτεχνίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass