«Στον δρόμο που χάραξε ο Μίκης...»

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΘΕΣ -ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ»

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 21:02

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το Παράρτημα Λάρισας του

Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Παράλληλα με την κινητοποίηση όσοι βρέθηκαν μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο απηύθυναν και το ύστατο χαίρε στον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Παρόμοιες συμβολικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους παραρτήματα με κύρια αιτήματα την προστασία της υγείας των επαγγελματιών μουσικών, καθώς και την προστασία του εισοδήματός τους.
Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Αχιλλέας Σίμος, «είμαστε εδώ για τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα, για την επιβίωση των καλλιτεχνών. Βασικό ζήτημα για μας είναι τα μέτρα προστασίας της υγείας τη νέα σεζόν που ξεκινά και φυσικά η προστασία του εισοδήματός μας που για τρίτη χρονιά είναι στον αέρα, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα από την Κυβέρνηση».
Ο Αχιλλέας Σίμος αναφερόμενος στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη σημείωσε ότι: «Προέκυψε και η μεγάλη απώλεια ενός μεγάλου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή, του Μίκη Θεοδωράκη, γι’ αυτό κάναμε αυτήν τη συμβολική παρέμβαση για να δώσουμε ένα μήνυμα, όπως έλεγε κι αυτός, ότι μέχρι να «σημάνουν οι καμπάνες» θα παλεύουμε για τα δικαιώματά μας στον δρόμο που κι αυτός έδειξε: Με τη συλλογική πάλη, τον συλλογικό αγώνα, την οργάνωση θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Αχιλλέας Σίμος.
Αναλυτικά τα αιτήματα που διεκδικεί τα Παραρτήματα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου είναι:
-Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από τον Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.
-Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τον Φόρο Επιτηδεύματος και τα Τέλη Κυκλοφορίας. Αναστολή πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.
-Να υπολογιστούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο/-η, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.
-Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση των Δημόσιων Πολιτιστικών Δομών (Δημοτικά Σύνολα, Κρατικές Ορχήστρες).
-Ενίσχυση και όχι συρρίκνωση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Να ανοίξουν άμεσα με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όλοι οι χώροι και οι δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Εργαστήρια Δήμων, Σπουδαστήρια Τέχνης).
-Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δωρεάν τεστ για όλους/-ες τους/τις εργαζόμενους/-ες, κέντρα ενημέρωσης και εμβολιασμού σε μεγάλους χώρους πολιτισμού, ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά τον εμβολιασμό, με ευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας.
-Η ανάγκη για διεύρυνση των εμβολιασμών, να μη γίνει αφορμή για κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
*Τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας μοίρασαν υλικό με τα αιτήματά τους στους περαστικούς.
Θ.Α.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass