ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ

Η Ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει φοβικά τη Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2014 14:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:37

 Αν δεν υπάρξουν διορθώσεις στο αντιρατσιστικό να μετατεθεί η ψήφιση στην Ολομέλεια, τόνισε ξανά, μιλώντας στην "Πρώτη Γραμμή" στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει φοβικά τη Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

«Το αντιρατσιστικό είναι μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και καλό είναι η συζήτηση να γίνει στην Ολομέλεια, έτσι ώστε κάθε βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί, να μιλήσει και με την ψήφο του να πάρει θέση. Στα θερινά τμήματα γνωρίζετε ότι πολλές φορές υπάρχει και η δυνατότητα αντικατάστασης. Στην αρμόδια επιτροπή παρότι υπήρξαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, πρώτη και δεύτερη ανάγνωση, δεν έχει αποτυπωθεί σε κείμενο αυτή η διόρθωση. Εγώ σέβομαι αυτό που είπε χθες ο υπουργός, αλλά προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια. Από τη στιγμή που θα υπάρχει ρητή αναφορά στις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή και δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, δεν νομίζω πως υπάρχει ζήτημα».

ΓΕΝΝΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ

«Ορθώς οι αρνητές του Ολοκαυτώματος θα διώκονται. Η διαφοροποίηση, όμως, του Ολοκαυτώματος σε σχέση με τις άλλες Γενοκτονίες, ας το αντιληφθούν όλοι, τελικά περισσότερο αντισημιτισμό δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία παρά τον αντιμετωπίζει. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο νομοθέτημα για να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα αυτά της μισαλλοδοξίας, του μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού. Πρέπει να γίνει αυτό, αλλά δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής».

ΦΟΒΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Οθωμανικής Τουρκίας και κλιμακώθηκε σε διάφορες φάσεις. Δυστυχώς, η Ελληνική Πολιτεία αντιμετώπισε το ζήτημα αποσπασματικά και με φοβικό τρόπο. Ενώ είναι μία και ενιαία η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής, εμείς αναγνωρίσαμε 72 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μόλις το 1994, τη Γενοκτονία των Ποντίων, 4 χρόνια μετά, το 1998 τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και ενδιαμέσως τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το ελληνικό κράτος να αναλάβει, επιτέλους, τις υποχρεώσεις του και να προωθήσει το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

«Καλό είναι να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, σας θυμίζω ότι στον Χίτλερ αποδίδεται η φράση “και ποιος θυμάται σήμερα τη Γενοκτονία των Αρμενίων;”, πριν προχωρήσει στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων».

ΟΙ ΜΕΛΑΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

«Το γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα αναγνωρίζεται από την παγκόσμια κοινότητα οφείλεται πρωτίστως στο ότι οι “θύτες”, το γερμανικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Εβραίων, έχει αποδοκιμάσει το ναζιστικό του παρελθόν. Για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Η Τουρκία δεν έχει συμβιβαστεί με τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, επιμένει να τις αρνείται».

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ

«Οι Αρμένιοι έχουν καταφέρει σε 30 χώρες να υπάρχει αναγνώριση της Γενοκτονίας τους γιατί και η διασπορά και το αρμενικό κράτος βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Στη δική μας την περίπτωση -χθες μίλαγα με τον πρόεδρο των Ποντίων, τον κ. Παρχαρίδη- ό,τι κάνουν, το κάνουν μόνοι τους οι Πόντιοι και έχουν καταφέρει να αναγνωριστεί η Γενοκτονία από τη Σουηδία, την Κύπρο, 10 Πολιτείες στην Αμερική και 2 Πολιτείες στην Αυστραλία».

ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΘΕΙ

«Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής -τελευταία το 2010, με πρωτοβουλία εμού και του τότε βουλευτή Κοζάνης κ. Αθανασιάδη, 114 βουλευτές με επιστολή μας στον κ. Πετσάλνικο - την επανέκδοση του μνημειώδους έργου του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, του καθηγητή που έχει τεκμηριώσει τη Γενοκτονία των Ποντίων. Επιπλέον, ζητούσαμε την έκδοση του τόμου σε έξι γλώσσες, όπως είχε δεσμευθεί η ελληνική Βουλή, και την αποστολή του σε κοινοβούλια, σε ιδρύματα, σε βιβλιοθήκες, για να διεθνοποιηθεί το αίτημα».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

«Επειδή συντελείται και στις μέρες μας Γενοκτονία των εναπομεινάντων Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ας αναλάβει η χώρα μας πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ. Δεν μπορεί να είμαστε θεατές αυτού του εγκλήματος που συντελείται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass