Νέοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2014 23:21 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:36

Σε 7 συλλήψεις πολιτών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από ελέγχους στη Θεσσαλία «σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 291 οχήματα, 396 άτομα και προσήχθησαν 57. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και έλεγχοι σε αποθήκες, ενεχυροδανειστήρια και επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (σκραπ). Παράλληλα, κατασχέθηκε πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 90 παραβάσεις.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Αυγούστου από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας (ΟΠΚΕ και Διμοιρίες Υποστήριξης) της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και ένας 1 αστυνομικός σκύλος.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών και οικισμών, όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ελέγχθηκαν 396 άτομα και συγκεκριμένα 347 ημεδαποί και 49 αλλοδαποί, 291 οχήματα.

Διενεργήθηκαν 11 νομότυπες έρευνες σε οικίες και έλεγχοι σε 6 αποθήκες, 4 ενεχυροδανειστήρια, 2 επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ). Προσήχθησαν 57 άτομα και συγκεκριμένα 39 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 7 άτομα και συγκεκριμένα:             Τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανυποταξία, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία ημεδαπή για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Κατασχέθηκαν 138 είδη παραεμπορίου. Βεβαιώθηκαν 90 παραβάσεις και συγκεκριμένα: Μία παράβαση για επαιτεία, μία παράβαση για παραεμπόριο, τρεις παραβάσεις σχετικά με φορτηγά οχήματα (ν. 3446/2006), ογδόντα πέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τις οποίες δέκα για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, τέσσερις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, μία για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, επτά για στέρηση άδειας οδήγησης, μία για στέρηση αδείας κυκλοφορίας, έξι για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μία για ΚΤΕΟ και πενήντα πέντε λοιπές παραβάσεις.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη τη Θεσσαλία» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass