Προανήγγειλε επίσκεψη στο Δαμάσι

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2021 21:00

Του Γιώργου Ρούστα

Την πρόθεσή του να παραστεί στα εγκαίνια και τον αγιασμό του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της δευτερολογίας του, αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή και τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, όπως η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου.
Αναλυτικότερα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρωθυπουργός: «Όπως θα θυμάστε ένα δημόσιο κτίριο γκρεμίστηκε και είναι το σχολείο στο Δαμάσι. Τέσσερις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, στις 3 Μαρτίου 2021, το νέο Δημοτικό Σχολείο του Δαμασίου είναι έτοιμο (δείχνοντας μάλιστα τη φωτογραφία του σχολείου) και ελπίζω να μπορέσω να βρεθώ εκεί στον αγιασμό».


Στο μεταξύ, προχωρούν με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου. Πλήθος συνεργείων, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, κ.ά., εργάζονται καθημερινά για την αποπεράτωση του Σχολείου. Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που ανέλαβε το έργο, και η ΑΡΜΟΣ Α.Ε., που το υλοποιεί, κάνουν τα πάντα για να το παραδώσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, το Δαμάσι και οι μαθητές του, πολύ σύντομα θα έχουν ένα καινούργιο, σύγχρονο και ασφαλές σχολείο, το οποίο θα είναι κόσμημα όχι μόνο για τη Λάρισα αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα!
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης λίγο μετά τον σεισμό είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γρηγόρη Λέτσιο, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή με την κατασκευή του Ε-65 και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Η εταιρεία συμφώνησε κι όλα δείχνουν ότι τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα είναι έτοιμο.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ
Την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σχολείο Δαμασίου και την πρόθεσή του να παραστεί στα εγκαίνια σχολίασε αργά χθες το απόγευμα ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης επικρίνοντας την ανέγερση του σχολείου με ιδιωτικά κεφάλαια.
«Ο Πρωθυπουργός σήμερα (σ.σ. χθες) από το βήμα της Βουλής προσηλωμένος στο δόγμα της παντελούς αλλοίωσης της πραγματικότητας, επέδειξε με καμάρι φωτογραφίες από το υπό κατασκευή νέο Δημοτικό Σχολείο στο σεισμόπληκτο Δαμάσι του Τυρνάβου. Την ίδια ώρα όμως, πλήθος οικογενειών που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ζουν υπό απαράδεκτες συνθήκες σε κοντέινερ! Είναι αυτές οι φωτογραφίες που δείχνουν το έντονο κοντράστ και που εκθέτουν τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Από τη μία είναι το νέο Δημοτικό Σχολείο που καλώς κατασκευάζεται, αλλά υλοποιείται με ιδιωτικά κονδύλια με δωρεά και από την άλλη ένα κράτος που δεν μπορεί να παρέχει τα αυτονόητα σε πολίτες που εδώ και μήνες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες!
Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στις οποίες έχει καταδικάσει τους κατοίκους του Δαμασίου, κουνάει και το δάχτυλο παρουσιάζοντας φωτογραφίες από ένα έργο που χρηματοδοτεί ιδιώτης! Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει αυτήν τη στιγμή, είναι να σιωπήσει. Παραδίδουμε τον ίδιο και την κυβέρνησή του στην κρίση των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass