Πινακίδες γεμάτες αυτοκόλλητα και σπρέι

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 20:58

Γεμάτες με αυτοκόλλητα και συνθήματα με σπρέι είναι οι περισσότερες πινακίδες που ενημερώνουν κυρίως για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στον αστικό ιστό της Λάρισας. Φυσικά δεν πρόκειται περί προβλήματος που απασχολεί τις αρμόδιες αρχές το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι ένα

ζήτημα που τους «ταλαιπωρεί» έντονα εδώ και πολλά χρόνια. Το ίδιο όμως έντονα ενοχλεί και τους οδηγούς ΙΧ και δικύκλων που εξαιτίας αυτής της κατάστασης είναι πιθανό να παραβιάσουν τον ΚΟΚ, χωρίς ωστόσο να το αντιληφθούν.
Όπως έχουν εξηγήσει και παλιότερα στην «Ε», εκπρόσωποι του τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Λαρισαίων, τα συνεργεία προσπαθούν να αντικαθιστούν άμεσα τις φθορές με σκοπό να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ασφαλή οδήγηση.
Η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται με τον εξής τρόπο: Όσα αυτοκόλλητα ξεκολλούν ή όσα συνθήματα σβήνονται, τότε απλώς καθαρίζονται, χωρίς καμία αντικατάσταση. Αν κάτι δεν βγαίνει όμως, τότε γίνεται αντικατάσταση ή ολόκληρης της πινακίδας ή μόνο της μεμβράνης και όχι του αλουμινίου. Ακριβά κοστίζει πάλι η όποια ζημιά σημειώνεται σε καθρέφτες (που τοποθετούνται στις γωνίες με μικρή ορατότητα) σε περίπτωση που χρειάζεται αντικατάσταση. Η θεματολογία των συνθημάτων στις πινακίδες ποικίλλει. Πολλά είναι για το ποδόσφαιρο, άλλα για την πολιτική, ενώ υπάρχουν και αρκετά που αφορούν τον έρωτα…
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass