Βοήθεια Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στους πυρόπληκτους Δήμους

ΑΝΟΙΞΕ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ *30.000 ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Π.Ε.Δ. ΚΑΙ ΜΕ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 21:21

Με το ποσό των 130.000 ευρώ, να βρίσκεται ήδη σε δύο λογαριασμούς τραπεζών, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια για τους πυρόπληκτους Δήμους της χώρας μας, με κύριο στόχο τη στήριξη των Δήμων της Εύβοιας.


Συγκεκριμένα δημιούργησε δύο ειδικούς λογαριασμούς γι’ αυτόν τον σκοπό, καταθέτοντας πρώτη το ποσό των 30.000 ευρώ, και ακολούθησαν Δήμοι της Θεσσαλίας, προσφέροντας 100.000 ευρώ στο σύνολό τους.
Η απόφαση για οικονομική βοήθεια στους πληγέντες Δήμους της χώρας μας, ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, σε μια διευρυμένη σύσκεψη όπου κλήθηκαν όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας και εξέφρασαν ομόφωνα, αλλά και στην πράξη τη στήριξή τους σε αυτήν την πρωτοβουλία.
«Είναι ανάγκη να προσφέρουμε στοχευμένη βοήθεια για να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων Δήμων κι αυτό θα επιτευχτεί σε συνεννόηση μαζί τους…
Είμαστε σε επαφή με δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών και προσεχώς θα επισκεφτούμε τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας…» δήλωσε, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες, στα γραφεία της Π.Ε.Δ., στη Λάρισα, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε αυτήν την προσπάθεια, προς φορείς, επιχειρηματίες και στο σύνολο των πολιτών.
Σύμφωνα με τον κ. Νασιακόπουλο, έχει συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή που θα εισηγείται τη διάθεση χρηματικών ποσών για την κάλυψη αναγκών σε πυρόπληκτους Δήμους και τόνισε πως «όλα θα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια».
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος «στο κύμα συμπαράστασης των απλών πολιτών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας» σημείωσε ότι «όσο όμως συγκινητική και να είναι η προσπάθειά τους, η πικρή εμπειρία του παρελθόντος απέδειξε ότι δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται εξειδικευμένες παρεμβάσεις, κυρίως τις πρώτες μέρες της εκδήλωσης των ακραίων φαινομένων. Χρειάζεται με λίγα λόγια συντονισμένη δράση όλων των φορέων. Της Κεντρικής Εξουσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών».
Δεσμεύθηκε δε ότι «η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, εκτός από το άνοιγμα των δύο τραπεζικών λογαριασμών οικονομικής ενίσχυσης στους πυρόπληκτους Δήμους, θα λάβει μια σειρά μέτρων βοήθειας για τις πυρόπληκτες περιοχές».
Ο κ. Νασιακόπουλος μίλησε για στοχευμένη βοήθεια, φέρνοντας ως παράδειγμα «την ανάγκη να κατασκευαστούν γεωτρήσεις για την παροχή νερού…».
ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Οι λογαριασμοί στους οποίους μπορούν να γίνουν οι καταθέσεις είναι οι ακόλουθοι:
Δικαιούχος: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας
ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK A.E.
Λογ/μός όψεως
0026.0217.37.0202535905
ΙΒΑΝ GR2402602170000370202535905 με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Λογ/μός όψεως
6255154584587
ΙΒΑΝ GR5101712550006255154584587 με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, Αντώνης Γκουντάρας δήμαρχος Αγιάς, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και Αχιλλέας Βαρδακούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass