ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:32

 

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε στη Λάρισα και σε όλη την Ιερά Μητρόπολη η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθησαν στους πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς της Θεοτόκου, προκειμένου να ασπαστούν την ιερά εικόνα της Θεομήτορος και να προσκυνήσουν το θεοδόχον και ακραιφνέστατον σώμα της Πανάγνου Μητρός του Θεού και των ανθρώπων.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των ευσεβών χριστιανών τόσο στην αγρυπνία της προπαραμονής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου ιερούργησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και εψάλησαν τα εγκώμια της Παναγίας, στον επιτάφιό της, όσο και στον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης εορτής στον εορτάζοντα ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα, όπου από την κεντρική πλατεία του Αμπελώνος ο σεβασμιότατος κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήθος να εορτάζει πανδήμως το ιερό πρόσωπο της Προστάτιδός του Θεοτόκου, της μεγάλης ακαταισχύντου ελπίδος και μεσίτριάς του στον θρόνο του Αγίου Θεού!

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Παναγίας στους Αμπελόκηπους της Λάρισας, από τον σεβασμιότατο κ. Ιγνάτιο και τους πατέρες του μεγαλωνύμου Ιερού Ναού, που ήταν και το επίκεντρο του εορτασμού της Παναγίας στην πόλη της Λάρισας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών χριστιανών, και στις εορτάζουσες Ιερές Μονές και ενορίες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, που με τη χάρη του Θεού δέχθηκαν τους πιστούς και εόρτασαν αξίως την ιερή και πάμφωτη μνήμη της Παναγίας, η οποία και φέτος σκόρπισε χαρά, γλυκασμό, πνευματική ενίσχυση, πληρότητα και παρηγορία σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass