«Ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας»

Η ΛΑ.ΣΥ. ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2021 15:06

Ευθύνες στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος «δεν είπε κουβέντα για την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την περιφερειακή και τοπική διοίκηση» επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή

Συσπείρωση, κατηγορώντας τον ότι δεν μίλησε «ούτε για τη μεγάλη υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και τις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των ΟΤΑ και άλλων φορέων της πολιτικής προστασίας».
Κι όλα αυτά, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του, την ώρα που δεκάδες πυρκαγιές κατακαίνε μεγάλες κατοικημένες και δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα, με τις οποίες «ζήτησε να αλλάξει ο νόμος για τις πυρκαγιές με αυστηροποίηση του πλαισίου απονομής της δικαιοσύνης και κάλεσε τον λαό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός!».
Σύμφωνα με τη ΛΑ.ΣΥ. «πώς να πει για αυτά, όταν στις 11/6/2021 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στη συζήτηση που προκάλεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη δασοπροστασία και πυροπροστασία, αντί να υιοθετήσει και να διεκδικήσει τα καίρια αιτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, υποστήριζε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνδράμει για το 2021 με 1 δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον την αντιπυρική προστασία, καυχιόταν ότι στηρίζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλία, με την προμήθεια νέων οχημάτων μέσω του ΕΣΠΑ, που όμως «κόλλησαν» στη γραφειοκρατία εδώ και μία διετία, χωρίς να τα έχει παραλάβει ακόμα η Π.Υ.».
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας θεωρεί ότι χρειάζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι, να διεκδικήσουν η δασοπροστασία – πυροπροστασία, όπως και η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, να μπουν σε προτεραιότητα.
Άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης. Να ενισχυθούν τώρα, οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών, των τεχνικών μέσων και επίγειων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα στους Πυροσβεστικούς και Λιμενικούς Σταθμούς. Να μπει τέλος στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους και συμβασιούχους πυροσβέστες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι πυροσβέστες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη Δασική Υπηρεσία. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κλιμακίων. Ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας. Να συγκροτηθεί ενιαίος κρατικός φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, με προτεραιότητα τη συγκρότηση και στο επίπεδο της Θεσσαλίας συντονιστικού οργάνου για αποψίλωση, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άμεση χρηματοδότηση και ενίσχυση της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη των χιλιάδων κενών. Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, τα δάση, δασικές εκτάσεις.
Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από πυρκαγιές σε κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, κτήματα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, και να εξοφληθούν άμεσα όσοι καθυστερούν να αποζημιωθούν. Να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να αποφευχθεί νέα καταστροφή τον χειμώνα στις περιοχές που καταστρέφονται από πυρκαγιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass