Το Π.Ι. Σωτηρίτσας έχει ωράριο λειτουργίας...

5η ΥΠΕ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2021 15:43

«Στη Σωτηρίτσα Αγιάς λειτουργεί Περιφερειακό Ιατρείο -και όχι Κέντρο Υγείας- το οποίο έχει καθημερινό ωράριο από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ τις υπόλοιπες ώρες εφημερεύει το Κ.Υ. Αγιάς στο οποίο υπάγεται…».


Αυτό διευκρινίζει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, σημειώνοντας ότι μόνο το καλοκαίρι με την ενίσχυση το Ιατρείο εφημερεύει σε 24ωρη βάση το Σαββατοκύριακο, διαθέτοντας και ασθενοφόρο.
Συγκεκριμένα, η 5η ΥΠΕ «σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων, όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί από υγειονομικής πλευράς στα παράλια του νομού Λάρισας, ενδεικτικά αναφέρει:
1. Απο το 1983, έτος ίδρυσης του ΕΣΥ, έχουμε Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) και όχι Κ. Υγείας στη Σωτηρίτσα, το οποίο ανήκει στο Κ.Υ. Αγιάς.
2. Τα Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας και αυτό της Σωτηρίτσας έχουν ωράριο λειτουργίας: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες της εβδομάδας εφημερεύει το Κέντρο Υγείας.
Για την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής, η 5η ΥΠΕ ενίσχυσε το Π.Ι. Σωτηρίτσας και από 17 Ιουλίου έως και 22 Αυγούστου έχουμε 24ωρη εφημερία το Σάββατο και την Κυριακή.
Επίσης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας, διαθέτουμε ασθενοφόρο τα Σαββατοκύριακα αποκλειστικά στη Σωτηρίτσα.
Επιπλέον το Κ.Υ. Αγιάς έχει ενισχυθεί με 6 άτομα Νοσηλευτικό ΔΕ, πλήρωμα ασθενοφόρου και λοιπό προσωπικό από τις αρχές του 2020.
Στόχος είναι η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Αγιά.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΥΠΕ, αιτήθηκε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας 2 πληρωμάτων ασθενοφόρων κάτι το οποίο αναμένεται άμεσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass